Журналистът от британския в. „Мирър” Андрю Пънман събра в книга истински куриози за най-нелепите престъпления, извършени в света през последните години. Фрагменти от творбата под заглавие Thick As Thieves,  която безспорно ще се окаже доста забавно четиво, бяха публикувани от изданието. Мениджър Нюз ги споделя с вас.

Прекалено загръглен, за да краде

Ако страдате от наднормено тегло, не си струва да пробивате тясна дупка в стената и да се опитвате да излезете през нея. Тази логика изглежда е убягнала на престъпник от британския град Девън. Той ограбил супермаркет и се опитал да се измъкне през предварително прокопана от него пролука, но заседнал в нея. Както отбелязал впоследствие съдията по делото срещу крадеца: "Ако в света съществува школа за крадци, то този случай трябва да се преподава още на първото занятие! ".

Предателски отпечатъци

Ето още един урок: всеки престъпник трябва да внимава преди всичко да не оставя отпечатъци. Дори, когато не ограбва никого, а се опитва да инсценира собствената си смърт. Британски уеб дизайнер, чието име авторът запазва в тайна, решил да изготви фалшив смъртен акт на свое име, за да може съпругата му да получи 500 хил. лири от застраховка „Живот”. Но, няколко дни след като се „споминал”, някой се опитал да използва служебната му кредитна карта. Полицейските власти се усъмнили и пратили смъртния акт за експертиза, при която били открити върху документа отпечатъците на починалия. Мошенникът получил пет години затвор.

Престъпникът „води” полицията

Ако има обир в дома ви, най-нормалното нещо на света е час по-скоро да повикате полиция. Но ако крадците се озоват в дом, в който се отглежда марихуана в промишлени количества, може би е по-добре жертвата на обира да се справя със собствени сили. Вече има и реален казус по въпроса. Полицаи от гр. Ашфорт, графство Кент, призовани по сигнал за кражба от някой си Стивън Бартън, открили в дома му над 133 храста марихуана, отглеждани в саксии. Общата стойност на „тревата” надвишавала 30 хил. лири, а ограбеният престъпник бил осъден на 16 месеца затвор.

Проблеми с маскировката

Двама жители на гр. Сент-Остел, графство Корнуол ограбили местна бензиностанция. Но подходили небержно към маскировката.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.