Вричали са ти се във вечна любов. Но ето, че днес те сами, вкопчени в онова, което е останало от вашия живот. Мислехте си, че любовта ви ще продължи вечно. Ето защо вложихте всичко от себе си, правехте неща, на които дори нямахте представа, че сте способни. Но един ден всичко се разпада. Всичките ви усилия са били напразни.

Да ти разбият сърцето е вероятно една от най-жестоките болки, които можете да изпитате в живота. И най-лошото е, че разбитото сърце никога не заздравява напълно. Но такъв е животът. Ако знаехме как ще се развие всяка връзка, може би нямаше да има смисъл да живеем. Щастието се крие в това да приемеш съдбата. А това да я приемеш означава да се отърсиш от мислите „какво би било ако…”. Защото ако можеше да е, то щеше да бъде. В живота научаваме много уроци, но нищо не е по-добър учител от разбитото сърце.

Ако сърцето ви наскоро е било разбито, приемете тези 7 жестоки истини за любовта. Те ще направят живота ви по-щастлив.

1. Не всеки, който ви обича, ви заслужава. 

И още по-важното – не всеки, който ви обича, ви оценява. По-добре да си отидете, отколкото всеки ден да бъдете приемани за даденост.

2. Любовта невинаги е вечна. 

Понякога най-великите любовни истории са едни от най-кратките. Любовта не е вечна, но историите са.

3. Понякога хората просто ви разлюбват. 

Вината не е в тях. Просто така се получава, за съжаление. Ще ви боли. Винаги боли, когато вие все още искате да сте заедно, накрая дори може да заприличате на истински глупци. Но любовта невинаги е честна и трябва да го приемете. Най-хубавото нещо, което може да се случи в такава ситуация, е да бъдат честни с вас.

4. Никога няма да разберете дали е било любов или привличане. 

И няма защо да се питате. Може би ще се обърнете назад и ще видите цялата ви връзка като лекомислие и наивност от ваша страна, но ако тя е карала коленете ви да омекват, ако сте усещали как сърцето ви се забързва щом видите своя човек, вероятно е било любов. Не можете да дефинирате любовта. Тя е онова, което не можете да опишете с думи. С времето се променяте, променя се и идеята ви за любовта.

5. Често бъркаме идеалната половинка с правилната. 

Да, има разлика между двете – този, който вярвате, че е подходящ за вас, и този, който наистина е. И, за нещастие, можете да разберете истината едва след като срещнете правилния.

6. Не всеки човек ще ви обича толкова силно, колкото вие него. 

Единият от двамата винаги обича повече от другия. И наистина е гадно ти да си по-влюбеният, защото винаги другият определя посоката на връзката.

7. Не се страхуваме да продължим, защото си мислим, че не можем. 

Страхуваме се да продължим, защото знаем, че можем. Страхуваме се, че всъщност нищо от това не е имало значение. А от това боли. Затова се вкопчваме в миналото, крием се в руините, защото е по-лесно от това да се изправим и да съградим един нов град от самото начало.

Автор: Анкуш Бахугуна