177 195 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2016. Цялата сума ще бъде инвестирана за създаването на съвременен Комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи „Св. София” в столицата. Комплексът ще предоставя социални и здравни услуги на деца и семейства, така че те да останат заедно.

„Днес сме на крачка от закриването на дома, макар и бавно стигаме до промяната но посоката е една и връщане назад няма. Предстои голямата промяна – да вдъхнем изцяло нов живот и нов смисъл на сградата, да дадем нова посока на хората и то такава, която да поставя децата в центъра на вселената. Нека инвестираме в интензивна подкрепа, на семейната грижа за децата, а не в административни аргументи те да чакат своето бъдеще в поредния дом!“, заяви Иванка Шалапатова – изпълнителен директор на фондацията.

 „Приветствам амбициозната, но постижима цел на мястото на един от старите домове за деца без родителска грижа в София, да се създаде първия съвременен иновативен комплекс за ранно детско развитие, който ще помогне на 400 деца и семейства годишно да получат шанс да останат заедно. Нека седмото издание на това уникално благотворително събитие да спомогне за затварянето на един социален дом и за преобразяването му в пристан на надежда, толерантност и подкрепа за стотици деца и семейства в риск в София“, призова патронът на Вечер на добродетелите Велина Тодорова, която е и първият български представител в Комитета по правата на детето към ООН.

„За мен е чест да подкрепя каузата на Вечер на добродетелите, защото тя е близка до мен. Защитата на правата на децата се нуждае от защитници с дългосрочна визия каквато е фондация „За Нашите Деца“. Убедена съм, че заедно ще променим съдбата на много деца, които не са имали най-добрия старт в живота“, заяви посланик Хопкинс. 

Над 400 гости подкрепиха каузата за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи „Св. София“ и присъстваха на Вечер на добродетелите 2016. В залата бяха патронът на вечерта г-жа Велина Тодорова, посланикът на Великобритания Н. Пр. г-жа Ема Хопкинс - дипломатически партньор на Вечер на добродетелите 2016, заместник – министрите на труда и социалната политика Деница Сачева и на здравеопазването Ваньо Шарков. На събитието присъстваха и посланиците на Кипър, Бразилия, Азербайджан и Египет, дипломати, представители на държавната и местна власти, на социално – отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, партньори и дарители на фондацията.   

За поредна година генерален спонсор на Вечер на добродетелите беше Дънди Прешъс Металс Челопеч.

Водещи на събитието бяха Михаил Дюзев – водещ на сутрешния блок Дарик кафе, и телевизионната водеща и международно призната певица Йоанна Драгнева.  

В арт програмата на събитието участваха световноизвестни български артисти, сред които Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев, малката джаз певица Теа и децата от Училище за певци D-Stars, илюзионистите от Quick Hands Project, малките гайдари от Смолян, Калин Вельов, космическата Валя Балканска.

В името на най-малките деца в риск гостите наддаваха на благотворителен търг, на който бяха разиграни над 40 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията, които подкрепят каузата за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие. Най-много средства бяха дарени за икона на Исус Христос, изографисана от Красимир Савов. Тя беше продадена за 15 500 лв.

Вечер на добродетелите 2015 събра близо 150 000 лв., които бяха вложени изцяло за развитие и подкрепа на приемната грижа в България. 

Gallery
Gallery