София Диша е мултижанров фестивал за градска култура, който всяка година освобождава няколко централни улици и булеварди от градско движение, за да направи място за културата и срещите на хората в града. Там е и мястото за среща с български художници, артисти и дизайнери. Представяме ви Три Котаж.

Ние сме... Венци и Михаелa, двете опашки на Три Котаж. Често ни питат коя е третата котка - това е всеки, който обича и носи нашите тениски. Работим като създатели на авторски тениски - продуценти, дизайнери, фотографи, касиери, доставчици и още ... подобно на филм, в който финалните надписи са дълги, но виждаш едно и също име навсякъде. В свободното си време играем, търсим щастие и мечтаем да запазим любовта и детското в себе си.

От колко време съществува Три Котаж?

Сякаш от вчера, а като погледнем назад, виждаме, че са минали четири години. Времето тече неусетно, когато обичаш работата си.

Има ли пазар за продуктите ви тук, а навън?

Не си задаваме този въпрос често, защото знаем, че като участници в пазара имаме силата да го променяме. Даваме тон и подкрепяме всички наши колеги и приятели, защото заедно създаваме усещането, че с желание и любов се творят красиви продукти, които хората обичат. Скоро ще излезем и на чужди пазари - искаме да популяризираме българските дизайнери, с които работим, защото талантът им е без граници.

Има ли български стил, традиции в изработката на тениски рисувани от артисти?

По традиция, хубавите неща в България се случват с много пот и усилия. Стилът ни не е строг и традиционен - всеки автор представя своето виждане за света, като понякога има българско усещане и нашата публика го оценява високо.

Какви са световните тенденции?

Тениската не е просто дреха, а начин да изразиш позиция или да споделиш чувство чрез изображението, която носиш.

Има ли артисти, с които тепърва искате да  работите - няколко имена, които ви вдъхновяват?

Много са и не можем да смогнем на тяхната продуктивност! Нямаме търпение да колаборираме с Костадин Кокаланов, Калоян Тошев (MZK) и още много други талантливи артисти.

Какви са новите каузи, които ТриКотаж подкрепя?

Обичаме природата и подкрепяме каузи, които са насочени към опазването на най-ценните ни ресурси. Следващата ни тениска с кауза ще бъде отново в подкрепа на дивите животни и техния хабитат.

Защо решихте да участвате на София Диша?

Ще участваме за трети път. Срещата с усмихнати и позитивни хора винаги ни зарежда с енергия и желание да творим и подкрепяме такива инициативи.

Коя е най-близката ви професионална цел?

Да зарадваме публиката си на София Диша 2016.
 
Щандът на Три Котаж ще откриете по време на София Диша, на 14 август, на ул. „Московска“ в Базарната зона, от 16:00 до 22:00 ч.

Gallery

Снимка: Три Котаж

Gallery

Снимка: Три Котаж