Месец май никак не изневери на стила си с поредица от дни, в които поносихме неприбраните зимни дрехи, но точно това ѝ е най-красивото и приятно на пролетта - нейната непредвидимост. Май… времето ще се развали, май… ще изгрее слънце или пък май… някой ще ни покани на по бира. Но докато първите две неща са извън нашия контрол, то последното може да бъде предизвикано с повод и без повод и безспорно носи радост.

И ако нямате нужда от повод, а само от малко вдъхновение, в този материал ще ви споделим топ 5 места, на които изразът „да се видим на по бира“ пасва идеално. И не, нито едно от тях не е вкъщи на дивана.

Пред блока

Да се видим след работа пред блока на по биричка? Няма как задаването на този въпрос да не събуди радостен импулс у всеки един работещ човек, особено ако той е на работа, когато получи въпроса. То дори не е въпрос. Да се видим след работа пред блока на по биричка. Сбирките пред блока са една класическа разпускаща терапия, в която първата наздравица слага край на дългия и тежък работен ден, а обсъждането на последните актуални събития по света и у нас е просто задължително. Има си някакъв чар в това, признайте си, дори и да живеете на първия етаж до беседката на блока.

Градският парк

Ако градинката пред блока не предлага достатъчно удобства, най-близкият градски парк е още една чудесна локация, на която можете да призовете група верни другари. Онези, на които наистина можете да разчитате за по бира, нямат нужда от предварителна подготовка. Грабвате по две кенчета и се наслаждавате на все по-дългите пролетни дни.

На полянка край рекичка

И ако градските бирени рандевута не се случват достатъчно редовно, жизненоважно е да планирате време за лек пролетен излет сред природата. Да се видим на по бира и грил на спокойна полянка с рекичка, е неописуема идилия, която не бива да пропускаме този сезон. Цър-пър, излежаване и щастлив приятелски глъч сред природата – нещо липсва ли? Няколко студени кенчета Бургаско в хладилна чанта със сигурност ще направят изживяването още по-приятно и любимо. Отскоро марката предлага и кенчета във вариант от 330 мл, с което бирените моменти могат да бъдат още по-пивки и достъпни.

Удобната опаковка позволява на израза „да се видим на по бира“ да се случи почти навсякъде - по време на планински преходи, с компания в парка, след спорт или пък през веселите петъчни вечери у дома с приятели. Знаем, че свежият, лек и пивък вкус на Бургаско навява много щастливи летни спомени край красивия морски бряг, но всъщност характерът на тази бира е създаден да носи удоволствие не само край морето, но и навсякъде другаде. Продължаваме с идеите:

На планина с гледка към залеза

Почти не се сещаме за градче в България, което да няма специално кътче, което всички знаят, където залезът се вижда до последно. Дългите пролетни вечери са перфектното време, в което да планирате именно тази разходка на по бира. Напомняме ви само да си вземете връхна дреха, тъй като температурите падат рязко след скриване на слънцето. Не забравяйте да почистите след себе си, за да е изживяването също толкова приятно и следващия път.

На плажа

Едва ли има по-дългоочаквана награда от спокойствието, с което събираме витамин D на плажа, а в ръката ни се изпотява студена и свежа биричка. Определено тази комбинация е една от най-предпочитаните, а всички почитатели на това пивко блаженство трябва да си признаем нещо - една от най-сложните и напрегнати мисии на този свят е в горещите и жарки плажни дни да открием, опазим и съхраним подобаващо бирата си в оптимална освежаваща температура. Защото, както добре знаем… обича ли някой да го цакат с топла бира?

Това бяха нашите топ предложения за местенца, на които да се видим на по бира тази пролет. А всяко „наздраве“ може да превърне срещата с приятели в малък празник без повод, така че не се колебайте, а се обадете на най-заслужилите.