Няма значение дали сте на интервю за работа или на среща с някого, с когото току-що сте се запознали – съществуват определени правила за общуване, пише BrightSide. Те гласят, че езикът на вашето тяло е отговорен за 58 процента от успеха ви.

Именно поради тази причина решихме да ви представим онези позиции на тялото, които ни пречат в комуникацията.

1. Прегърбеност

Когато сте прегърбени, вие изглеждате слаби, незначителни и несигурни в очите на другите. Ако сте се отпуснали на стола (или сте се облегнали прекалено назад), демонстрирате незаинтересованост от работата си. Не на последно място – научни изследвания сочат, че прегърбената стойка понижава настроението и самочувствието.

2. Неправилна позиция на краката

Трудно можем да контролираме позицията на краката си, тъй като тя е подсъзнателна. Тя обаче може да издаде вашата незаинтересованост или несигурност. Освен това начинът, по който поставяте краката си, докато седите, може също да разкрие неща за вашата личност.

- Ако седите със събрани колене и раздалечени стъпала, вие изграждат образа на дете . Едно несигурно и витаещо във облаците дете.

- Кръстосаните крака понякога издават отбранителна, отдалечена или затворена позиция.

- Ако сте разкрачени, може да сигнализирате за господство и значимост. Тази позиция обаче разкрива и арогантност. Това я прави неподходяща в официални ситуации.

- Успоредно разположени крака показват неутралност, която ви кара да изглеждате открити и спокойни.

- Успоредните, леко завъртени настрани крака, прави жените по-женствени и привлекателни.