Изборът с кого да свържем живота си е съдбовен. Общо взето от това зависи щастието ни. Представете си само да споделяте ежедневието си с човек, който ви потиска и ви кара да се чувствате незначителни и нещастни!

Когато се влюбим, всичко изглежда розово. Затваряме си очите за неща, които ни изглеждат незначителни и дребни или пък вярваме, че с времето ще се променят. Не. Хората не се променят. Ако се случва, то това е толкова рядко, че не си струва да поемете този риск.

Със сигурност е трудно да разсъждавате трезво, когато пеперудки пърхат в стомаха ви и си умирате само за един поглед дори, но това, което можете да направите, е да дадете повече време на връзката си, преди нещата да станат наистина сериозни. Не бързайте да заживявате заедно, още по-малко – да сключвате брак. И си отваряйте очите на четири. Времето ще работи във ваша полза.

А ако видите у партньора си тези навици, бягайте надалече:

1. Не спазва обещанията си.

Много лош индикатор. Една от най-ярките червени лампички. Ако не спазва обещанията си сега, докато е влюбен, какво ли ще стане с времето? А един партньор, ако не държи на думата си, значи не държи и на човека до себе си, нито на достойнството си.

2. Карате се често.

Ще прочетете много статии за това, че когато двойките се карат, това може да бъде добър знак. Наистина е така в някои случаи. Но ако сте съвсем прясна двойка и караниците ви са сериозни, то тогава едва ли ще се подобрят отношенията ви занапред. Представете си се само в рутината на ежедневието, когато тръпката ще е преминала.

3. Болезнено ревнив/а е.

Това не е романтично. Ако ви се струва, че ревността значи любов и се чувствате поласкани, не бързайте. Представете си нещата след 5 години – вече имате брак, може би имате дете и искате да излезете с приятели, но вашият партньор не ви позволява, защото ви ревнува, че имат собствен живот и ви иска само за себе си. Вече не звучи толкова добре, нали?

4. Избухлив/а е.

Ревността и избухливостта често вървят ръка за ръка. И комбинацията може да бъде взривоопасна. Лошото на такъв тип партньори е, че с нищо не можете да ги убедите, че не са прави. Каквото и да става, виновната винаги ще сте вие – че не сте се прибрали навреме, че сте си сложили точно тази блуза, че сте сготвили точно това, че яденето е прекалено солено или прекалено студено… Причини ще има винаги, а избухливостта може да накара човека да живее в постоянен страх, защото обикновено тези епизоди са неочаквани и неоправдани от нищо.