Tinder е едно от най-популярните приложения за онлайн запознанства. Както може да се предположи, потребителите му са на лов за потенциални партньори. За щастие или нещастие селекцията се осъществява единствено на базата на външния вид на хората – техниката не позволява много други опции за опознаване. Каква по-добра почва за социални експерименти от това?

Екипът, управляващ сайта Simple Pickup, решава да види какво ще се случи на първата среща, ако снимките на Tinder потребителите не съвпадат със създадения онлайн имидж.

Целта е да се провери една популярна теория, научно доказана според авторите на видеото: на първа среща, преди която хората не са се виждали на живо, жените най-много се опасяват, че мъжът може да се окаже сериен убиец. Мъжете се страхуват, че жената може да е с наднормено тегло.

За да разбие или потвърди теорията, екипът работи с подставени лица - мъж и жена, потребители на Tinder. И двамата са по-скоро слаби и стандартно привлекателни. В рамките на една седмица те съставят своя арсенал от потенциални партньори – петима мъже и пет жени. Преди срещите обаче екипът преобразява своите агенти под прикритие така че да изглеждат доста по-пълни, отколкото са на снимките си в Tinder. Резултатите са изумителни и коренно различни в двата сценария.

ВИДЕО №1: На среща със Сара

ВИДЕО №2: На среща с Уили

Клиповете с двата експеримента за отрицателно време добиват моментална популярност в интернет. Мненията на хората относно самата цел на експеримента и реакциите на десетимата нищо не подозиращи участници са изключително разнообразни. Едно обаче е сигурно – видеата са нагледен пример за едни много неприятни, залегнали в съзнанията ни кой-знае-кога, предразсъдъци за наднорменото тегло.

Какво е вашето мнение? Споделете с нас в коментарите.