Смята се, че мозъкът е най-голямата ерогенна зона на човека – но може да бъде и най-голямата спирачка. Експертите разкриват как да излезете от главата и да влезете в тялото си за по-качествен секс.

Ако мислите ви препускат или се опитвате да „глътнете“ корема си, вместо да се съсредоточите върху партньора си, значи не сте достатъчно отдадени в леглото. Желаете ли по-добър секс? Тогава мислете за нещо, което кара сърцето, а не ума да ускори ритъма си. Секс експертите Селест Хиршман и Даниел Харел, автори на книгата Да правим любов истински: интелигентното ръководство за двойки за трайна близост и страст, твърдят: „Като се фокусирате върху нещата, които намирате за еротични и възбуждащи, ще заглушите упорития монолог в главата си“. В края на краищата е трудно да се концентрирате върху удоволствието, когато вътрешният ви критик ви натяква, че все пак е било по-добре да свалите онези 3 килограма.

„За да преодолеете несигурността и бариерите, които сте си издигнали, съветът ни е по време на полов акт да се фокусирате върху онова, което ви възбужда най-много - казват Хиршман и Харел, които са създатели и на емпиричния новаторски метод „Соматика“. - Вместо да се мъчите да изключите ума си, което знаем, че е невъзможно, представите си какво изпитвате, когато партньорът ви докосва най-чувствителните ви зони. По този начин ще свържете ума с усещанията на тялото“.

Разбираемо е, че сексът може да бъде смущаващ и понякога дори страшен, но ако позволите на опасенията си да надделеят над страстта, може да убиете любовното настроение. Връзката ум-тяло е жизненоважна част от сексуалната близост и възбуда и изисква съзнателно усилие. Опитайте се да изпълните предварително няколко прости йогистки упражнения или да вземете гореща вана, за да се отпуснете и изчистите съзнанието си от разсейващи мисли. Може да внесете пикантно разнообразие в сексуалния си живот, като гледате еротичен филм заедно или си запазите стая в хотел. И запомнете, че свалянето на онези излишни 3 килограма не е ключът към по-добър секс. Време е да се слеете с партньора си, да излезете от главата си и да влезете в тялото си. Между другото, знаете ли, че най-доброто време за секс е 3 часа следобед?

Великолепната връзка между вас и вашия партньор е тази, която прави секса горещ. Споделете или му покажете докосването, жестовете и енергията, които ви отвеждат до кулминацията – съветват Хиршман и Харел. – А може би ви е нужно да запълните съзнанието си със сексуалните  фантазии, които карат възбудата ви да нараства все повече и повече. Именно тя, възбудата, ви помага да се отдадете по-пълно на съвместното преживяване. Затова, ако се стремите към по-добър секс, нека умът бъде вашето най-мощно оръжие за постигането му.“