Начинът, по който ходите, издава някои черти на характера ви. Езикът на тялото е издайнически, що се отнася до личността ни. Походката също е показателна. Има хора, които ходят така, все едно са излезли на разходка и разполагат с цялото време на света. Други пък винаги бързат и направо тичат. Експертите по езика на тялото могат да познаят по походката дали човекът е по-скоро самоуверен, или стеснителен. Ето какво издава походката за вашия характер:

Бавна

Походката ви е бавна и нехайна? Бързината ви е толкова чужда, колкото и нерешителността. Вие сте самоуверени и затова подхождате към повечето неща в живота си по- лежерно. Излъчвате спокойствие и не губите лесно присъствие на духа. Това ви прави много популярни сред приятелите – във всеки случай, ако не ги карате да ви чакат прекалено дълго!

Бърза

При вас не може да става и дума за шляене. Имате ли цел, напредвате към нея с устрем. Вие сте динамични, целенасочени и екстровертни. Но понякога вашата припряност изнервя някои хора от обкръжението ви.

Дистанцирана

Ако скръствате ръце пред гърдите си при ходене, вие сигнализирате на света: имам нужда от дистанция, не ме доближавай! Не си падате по шумните купони – предпочитате да прекарвате времето си сами или с близки приятели. Като интровертни личности понякога изглеждате малко плахи и неуверени.

На прибежки

Наред с бързата и бавната походка има и трети вид – „на прибежки“. На пръв поглед тези хора изглеждат резки и непостоянни, защото могат да променят темпото си на ходене за секунди. В дин момент вървят отривисто, в следващия забавят ход и пак отначало. Принадлежите ли към тази група, вие сте изключително добросъвестни и нито един детайл не ви убягва. При вас нещата трябва да следват своя ред и в името на това сте готови в последния момент да промените плановете си.

Шумна

Има хора, които известяват за пристигането си най-напред чрез звуци. Пристъпват толкова шумно и тежко, че веднага привличат вниманието към себе си. Ако и вие сте от тях, значи сте решителни и умеете да се налагате. Може би дори сте склонни към бурни изблици на гняв. Във всеки случай дипломацията не е силната ви страна – винаги показвате ясно и открито какво мислите и чувствате.

Угрижена

Изгърбвате се, докато ходите? Главата ви е наведена, а раменете – увиснали? Така изглеждате винаги угрижени и потиснати. Може би постоянно се безпокоите за всевъзможни неща и с мъка се откъсвате от мислите си. Склонни сте към тревожност и мрачни настроения. Освен това плахите и притеснителни хора често накланят тялото си леко наляво при ходене.