Работата на стюардесите и стюардите е не просто да предлагат напитки с усмивка, припомня Business Insider.

Те са отговорни за безопасността на пътниците и, разбира се, знаят много за летенето – повече, от който и да е пасажер, пътуващ редовно. За да разбере повече за тяхната работа, един потребител на Quora попита: "Кои са нещата, които самолетният екипаж знае, но няма да ни каже?"

Последваха хиляди отговори, в които стюардеси и стюарди споделят някои неочаквани истини за тяхната индустрия и разкриват какво се случва зад кулисите в небето.

Ще ви кажат, когато самолетът пада

Ако се притеснявате, че самолетът ще падне, тогава сигурно непрекъснато гледате дали стюардесата ще прояви признаци на паника по време на турбуленция, за да разберете дали или не самолетът ще се разбие. Но според член на екипажа, капитанът и персонала ще ви кажат, ако самолетът е в беда.

"Капитанът ще ви даде информация и ако е възможно ще започнем процедури за аварийно кацане", заявява анонимна стюардеса. "Моята работа е да се уверя, че всички ще оцелеем, така че разбира се, че бих искала да сме максимално подготвени”.

На стюардесите и стюардите не се заплаща, докато не бъдат затворени вратите на самолета

Според един член на кабинния екипаж на стюардите са заплаща само за продължителността на полета.

“Ние можем да работим по 13 часа на ден и да ни се плаща само за 5. Докато сме на борда, качваме се или слизаме от самолета -  всичко това време е неплатено, тъй като технически вратата е отворена. Ако добавите и забавяния, то става един много дълъг “неплатен” работен ден”, гласи един пост.