Не е все едно какъв човек избираме до застане до нас и да сподели живота ни.

Когато избираме, не трябва да правим компромиси от страх, че ще останем сами завинаги или че нищо по-добро няма да ни се случи.

Човекът, когото избираме, играе ключова роля за физическото и душевното ни здраве. Той оказва влияние върху всеки аспект от живота ни. Независимо дали го осъзнаваме, или не. Този човек е отговорен за вътрешната ни хармония; за начина, по който възприемаме себе си; за щастието ни; за начина, по който се справяме с трагичните събития в живота си; за успехите ни; за провалите ни; за увереността в собствените си възможности; за страховете и мечтите си.

Партньорът ще е този, с когото ще отгледаме децата си и ще споделим общите ценности в тяхното отглеждане. Заедно ще създадем живот и ще възпитаме човеци.

Затова, когато избирате партньора си, избирайте разумно - не гледайте толкова външния вид, колкото душата и сърцето. Изпитайте честността му. Проверете приоритетите му. Разберете дали имате за какво да си говорите, защото един ден, когато децата пораснат, ще останете сами.

Когато избирате партньора до себе, изберете другар за цял живот.

Цветелина Велчева