Има някои личности, с които ни става любопитно да разговаряме. Няма значение как изглеждат - може да са изключително красиви, или пък съвсем обикновени на външен вид. Те не се натрапват преднамерено с присъствието си, но получават желания от мнозина жадни за внимание ефект - другите да ги слушат и после да помнят какво са им казали, да ги цитират по-късно, да си ги спомнят задълго.

Какви са общите черти на тези интересни хора? 

Те са дарени със специален магнетизъм, отбелязва в материал Business Insider. Обикновено разказват невероятни истории, или са водили необичаен начин на живот. Грабват вниманието, защото се вижда, че по принцип са любопитни към живота. 

Интересният човек е такъв, че винаги е въодушевен да изследва света и тази негова енергия се излъчва към околната среда. Всъщност, всички можем да бъдем такива.

Има някои хора, които са изначално интересни. Други стават такива по стечение на обстоятелствата, след като са срещнали трудности и се е наложило да постъпват нестандартно. И още: 

Интересните хора имат някаква страст и заради нея животът тече във вените им. Например Джейн Гудал - тя напуска дома си в Англия на 26-годишна възраст и се премества да живее в Танзания, където да изучава поведението на шимпанзетата. Това се превръща в работата на живота й. Тя влага максимална страст и енергия и успява да вдъхнови мнозина да сторят същото. С други думи, интересните хора нямат интереси, те имат страст, на която се отдават напълно. 

Те обичат да опитват нови неща. След като установят какво искат, са достатъчно смели да направят постъпки да достигнат там, където трябва. Това често означава да изпробват нови неща, които често първоначално са ужасни. Но самият акт да търсиш нови умения, които да усвоиш, е много полезен за настроението. Така тези хора стават щастливи и магнетични, заради тази енергия на ентусиазма от новото, която те имат. И съответно, е много по-интересно да си около тях, отколкото около другите, унили или потънали в еднообразието хора. 

Не крият странностите си. Често имат необичайни предпочитания и не се вписват в нормата. Открити са и невъзмутимо заявяват кои са. Това привлича вниманието на всички. Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет например винаги е бил интересен за широката публика с несъответствието между вкусовете му и очакванията как може да се държи и живее един милиардер. Бъфет все още живее в същата си стара къща, която е купил през 1958 г. за 31 000 долара. Това изглежда странно от страна на втория най-богат човек на земята. И всички обръщаме погледи към него. 

Избягват живота в коловоз. Следват собствения си път. Не смятат, че има нещо лошо в това, което всички други правят, но те внедряват иновациите, като разчупват установеното, за да търсят нови, вдъхновяващи, въодушевяващи идеи. 

Оставят егото на заден план. Егоманиакът никога не е интересен, напротив, той отблъсква с желанието си да позира и с вечната си тревога как ще изглежда в очите на другите, дали ще го харесват. Това със сигурност е и много изтощаващо - за него. В реч пред випуск 2008 на Станфордския университет една от интересните личности на света - Опра Уинфри, казва "трикът е да се научиш да оставяш егото си на вратата и вместо това да започнеш да проверяваш интуицията си. Всяка правилно решение, което съм взела, е идвало по интуиция. И всяка погрешно решение е било резултат от това, че не съм слушала по-висшия от мен самата глас". 

Винаги се учат. За тях светът има безкрайни възможности. Любопитството към непознатото води до постоянно учене, захранвано от вечно желание да се открива непознатото. Въпреки гения и постиженията си, Алберт Айнщайн например е успял да съхрани умението да се учудва и да си задава въпроси за света. Също както него, интересните хора са винаги в постоянно състояние на учуденост. 

Те споделят това, което открият. Нещо, на което интересните хора се наслаждават толкова, колкото ученето на нови неща, е споделянето на откритията им с другите. И не споделят, за да покажат всички интересни неща, които са направили, а споделят, за да им е интересно на другите хора. 

Не се тревожат какво ще си помислят другите за тях. Нищо не е по-безинтересно от някой, който се сдържа от страх какво може да си помислят околните за него и заради опасения, че може да не го харесат. Интересните хора са верни на себе си, където и да са, с когото и да са, каквото и да правят. Те са автентични. 

Източник: Мениджър Нюз