10 качества, които правят човек привлекателен независимо от външния вид

28 юли 2018 г., 14:00
23833

Снимка: Shutterstock

Убедили сте се, че не е нужно някой да е красив, за да бъде привлекателен. Редица проучвания също подкрепят тезата, че привлекателността не винаги зависи от външния вид. Има някаква магия, която прави някои хора неустоими.

Bright Side представя десет „вълшебни“ качества, които допринасят за това.

1. Чувственост

Много хора вярват, че ако имате стандартен външен вид (което обикновено се приема като „красив“ в съвременното общество), това значи, че сте секси. Това е огромна заблуда. Сексапилът има малко общо с външния вид, а много повече с комбинацията от самоконтрол, харизма и увереност. И с умението да се наслаждаваш на живота.

2. Целеустременост

Човекът, който се бори за това, което иска и чрез действията си показва, че всичко е възможно, не може да не бъде привлекателен.

3. Добро чувство за хумор

Това е една от най-забележимите личностни черти. Доброто чувство за хумор е качество на интересния човек и ключ към успеха във всеки разговор. То е като стрелата на Купидон, която пронизва мигновено.

4. Грация

Без значение колко съвършено изглеждате, липсата на грация в движенията може да съсипе образа ви. Ако можете да се движите плавно и леко, когато танцувате, имате лека, елегантна походка и завладяващ език на тялото, това ви прави неустоимо привлекателни.

5. Решителност

Колебливостта не е привлекателна черта и няма да доведе до здравословна връзка. Човек трябва да е решителен във всичко, като започнете от малки решения като какъв сладолед да купите и стигете до това в коя страна да живеете.

6. Увереност

Тихият глас, свитите рамене и липсата на собствено мнение са признаци за пълна липса на привлекателност.

7. Интелект

Интелигентността не е в това да сте експерт в някоя област в университета. Тя е в способността да покажете добра преценка и разбиране за ситуациите. Човек, който може да разбере всеки, без съмнение привлича и завладява.

8. Детайлите

Дори най-незабележимия и смешен малък детайл във външния вид може да бъде толкова привлекателен, че образът ви да остане завинаги в паметта на правилния човек. Обръщайте внимание на детайлите.

9. Умението да си интересен събеседник

Не става дума само да имате широка перспектива и собствено мнение. Става дума и за способност да слушате. Интересният разговор е равностоен, и двамата са събеседници са активни.

10. Оригиналност

Унакалността е злато в съвременния свят на копията. Всъщност всеки е специален. Някои хора просто още не са  излезли от черупката си и техните уникалности изглеждат в очите на другите като несъвършенства. Но всъщност всички тези малки неща, които може и да не харесвате в себе си, ви правят човека, който сте. Бъдете себе си, бъдете специални.

Защото в крайна сметка идва един момент, когато физическата привлекателност вече не е същата. Но необяснимата магия на вашата уникална личност остава завинаги.

Източник: Bright Side

Коментари