Убедили сте се, че не е нужно някой да е красив, за да бъде привлекателен. Редица проучвания също подкрепят тезата, че привлекателността не винаги зависи от външния вид. Има някаква магия, която прави някои хора неустоими.

Bright Side представя десет „вълшебни“ качества, които допринасят за това.

1. Чувственост

Много хора вярват, че ако имате стандартен външен вид (което обикновено се приема като „красив“ в съвременното общество), това значи, че сте секси. Това е огромна заблуда. Сексапилът има малко общо с външния вид, а много повече с комбинацията от самоконтрол, харизма и увереност. И с умението да се наслаждаваш на живота.

2. Целеустременост

Човекът, който се бори за това, което иска и чрез действията си показва, че всичко е възможно, не може да не бъде привлекателен.

3. Добро чувство за хумор

Това е една от най-забележимите личностни черти. Доброто чувство за хумор е качество на интересния човек и ключ към успеха във всеки разговор. То е като стрелата на Купидон, която пронизва мигновено.

4. Грация

Без значение колко съвършено изглеждате, липсата на грация в движенията може да съсипе образа ви. Ако можете да се движите плавно и леко, когато танцувате, имате лека, елегантна походка и завладяващ език на тялото, това ви прави неустоимо привлекателни.

5. Решителност

Колебливостта не е привлекателна черта и няма да доведе до здравословна връзка. Човек трябва да е решителен във всичко, като започнете от малки решения като какъв сладолед да купите и стигете до това в коя страна да живеете.