Измерете харизмата си с тези 6 въпроса

26 април 2018 г., 21:20
5622

Според резултатите на екипа вие можете да определите харизматичността на всеки човек въз основа на скала от 1 до 5 за всеки един от следните 6 въпроса. Снимка: Shutterstock

Всеки има приятели и познати, които просто изпълват всичко наоколо с харизмата си. Всички или почти всички други са ок, като някои дори са весели, умни и забавни. Но никой не е точно като харизматичните хора, нали? Проблемът е, че не разбираме кое ги отличава толкова от останалите, кое задава тяхната харизма.

Повечето хора биха се съгласили, че преценката за харизмата на един човек е до голяма степен относителна и зависи основно от характера на този, който дава преценката, а не от евентуално харизматичния човек.

Но екип от учени от канадския университет в Торонто, водени от Константин Тскей, са направили проучване дали средно статистическия човек наистина не може да определи харизмата на някого. И след серия от оригинални изследвания те са успели да формулират рецептата на харизмата, която да помогне на всеки един от нас за да определи дали даден човек наистина има силна харизма или само така ни се струва. Това се отнася и за себепреценката, разбира се, ако ви стиска да я направите върху себе си.

Според резултатите на екипа вие можете да определите харизматичността на всеки човек въз основа на скала от 1 до 5 за всеки един от следните 6 въпроса:

Човекът х:

  1. Има присъствие в стаята
  2. Има способността да влияе на хората
  3. Знае как да води група
  4. Кара другите да се чувстват комфортно
  5. Усмихва се на другите често
  6. Може да се разбере с всеки

Съберете точките, които сте записали, и ги разделете на 6, за да получите резултата за общата харизма на човека. Ако е над 3.7 според специалистите вие сте по-харизматичен от средно-статистическия човек. Защото направихте теста първо за себе си, нали?

Science Alert

Коментари