Когато завършва изпълнението на Принс в малкия киносалон в Минеаполис на 7 януари 1979 г., представителите на Warner Records си тръгват, клатейки глави. Принс не може да повярва, че не е готов за турне.

Лейбълът е убеден, че новият артист не е достатъчно добър пред публика, за да направи турнето успешно. Ясно е, че е невероятен музикант, но му липсва харизма. Трябва да се научи да кара хората да се вълнуват от музиката му, защото са развълнувани от самия него.

Следващата година Рик Джеймс, световно известен със сингъла си „Super Freak”, кани Принс като подгряващ изпълнител на турнето му.

„Стана ми жал за него,” споделя Джеймс по-късно. Ала само в началото.

Принс започва турнето без всякакво понятие как да увлече тълпата. Но е решен да се усъвършенства и го прави. Научава се да бъде харизматичен на сцената. Усвоява тактиките на изпълнителите, които харесва, включително и на Джеймс.

Принс е вярвал, че харизмата може да се упражнява и да се овладее - и е бил прав, пише Psychology Today.

В края на турнето той владее публиката, която му отговаря с хорови възгласи и я удивлява с ефектни движения. Феновете са били толкова захласнати от изпълнението на Принс, че Джеймс се почувствал засенчен.

Как се е справил Принс? Като е декодирал и усвоил до съвършенство комуникационните стратегии, които правят едно рок изпълнение харизматично.