Чарът е дарба, която някои хора имат по природа, а също така умение, което се усвоява и усъвършенства с времето. Тайната е, че човек има толкова ценно присъствие за околните, колкото самият той е убеден, че има. Чаровните хора печелят одобрението на околните по една проста причина: не го търсят. Достатъчно уверени са, за да живеят и изглеждат по своите собствени правила. И това е свързано с някои всекидневни навици в общуването, които всеки от нас може да изгради. 

1. Внимание към другия. Чаровните хора никога не си позволяват да се обсебят от мисълта колко ги харесват, защото са твърде заети да се фокусират върху хората, с които са. Ето защо неустоимостта им изглежда естествена. Мислете върху това, което хората ви казват, не върху това какъв би трябвало да бъде отговорът ви, или как казаното от тях ви засяга.

2. Отказ от дребни приказки. 
Прословутите „общи приказки“ не сближават хората. Те карат мозъка на събеседниците да се включи на автопилот, което пречи да се създаде искрена емоционална връзка. Неустоимите личности създават връзка чрез искрен, истински разговор и откриват дълбочина в контакта дори в петминутен разговор.

3. Искрено поведение. Никой не обича фалшивите хора. Обикновено сме естествено привлечени от автентичните личности. На тях може да се има доверие, те не биха излъгали и не биха ни изненадали неприятно в реакциите си.

4. Етика. Ценностите са различни за различните хора. Открийте кои са вашите, с какво не бихте направили компромис, в какво вярвате най-силно. За да демонстрирате, че сте етичен човек, избягвайте да говорите лоши неща за други хора, винаги се опитвайте да постъпвате правилно. Да направите правилното нещо, дори и когато боли.

5. Радост. Усмихвайте се искрено. Не забравяйте, че въпреки трудностите и препятствията животът може да бъде непрестанен извор на радост. Това е съставката в коктейла на чаровните хора, която привлича околните като магнит. Правете повече от нещата, които обичате. Живейте с вдъхновение и страст – излъчването ви ще озари и хората около вас.