Очарованието е качество, което не винаги е присъщо на всеки. Ако ви терзае въпроса, дали бихте могли да бъдете малко по-уверени в себе си, да сте по-приветливи за околните, да печелите по-лесно симпатии в разговор, редакторите на ABC Fact предлагат няколко съвета.

Научете се да се приспособявате към всеки. Това не е въпрос на пълна промяна на стратегията на поведението при комуникация с различни хора. По-скоро просто трябва да бъдете гъвкави.

Уважавайте своя събеседник. Никой не обича да бъде накърнявано достойнството му. Който и да е човекът пред вас, винаги се отнасяйте към него с уважение

Обръщайте искрено внимание на своя събеседник. Какъв чар можем да представим, ако сме по-фокусирани върху смартфона си, отколкото върху събеседника ни? Оставете телефона настрана и обърнете внимание на лицето срещу вас. Това ще покаже уважителното ви отношение.

Не се опитвайте да угодите на всички. Не се старайте да се харесате на всеки човек. Не е възможно да сте всеобщ любимец. И е абсолютно нормално.

Прочетете целия материал на страниците на Мениджър Нюз.