Няма нито една причина да оставите токсичните хора в живота си. Можете ли да дадете поне едно логично обяснение пред себе си защо не „скъсвате“ отношенията си с човек, който ви кара да се чувствате непълноценни, малки, неуспели, неугледни и т.н.

Токсичните хора никога няма да ви се извинят, ако са ви наранили. Не им се сърдете, те просто са такива. Хората са казали, че колкото по-малко очаквате от някого, толкова по-малко ще се разочаровате. Следвайте това правило и ще усетите веднага положителната промяна в душата си. Със сигурност ще се почувствате много по-спокойни и щастливи.

Ако токсичните хора закъсняват, те няма да се извинят, а ще изтъкнат колко са заети и колко много им е коствало, за да дойдат изобщо.

Ако токсичните хора изневерят, те няма да се извинят, а ще прибавят още куп обстоятелствата към нелепите си обяснения.

Токсичните хора никога не биха признали грешките си и биха опитали чрез манипулиране да прехвърлят вината на вас.

Тези хора са със самочувствие, което им позволява да вярват, че винаги са прави и никога не грешат. Затова много често те наистина не вярват, че вината е у тях.

Токсичните хора са загубена кауза. Те са манипулатори и егоисти. Няма смисъл да спорите с тях, да влагате енергия и усърдие да ги убедите в своята позиция или да се опитвате да им покажете и други гледни точки. Нужни ли са ви подобни емоции? Токсичните хора нямат място в живота ви. Имайте куража да се изправите срещу тях и да се освободите от вредното им влияние.

Цветелина Велчева