В разгара на зимния сезон и студеното време има поне едно нещо, което може да подобри настроението ви - добрият грим. Докато пролетта и лятото са свързани с леки и въздушни текстури, ниските температури изискват визии, които ви карат да се чувствате уверени, точно както с любимия ви пуловер. И ако пандемията е рационализирала ежедневната ви рутина за грим, то зимният сезон ви дава възможност да премахнете блестящите палитри и светли червила и да наблегнете на драматичните цветове и наситените нюанси. 

Матиращ фон дьо тен

Ситуацията лесно може да излезе извън контрол, ако използвате неподходящ фон дьо тен през зимата. Помислете за сухата кожа, неравномерното покритие и прекомерното наслояване, които може да избегнете. За щастие, Eveline Cosmetics ви предлага отлични решения на всички тези проблеми със своята широка гама от фон дьо тени и козметични продукти, които се нанасят безпроблемно върху кожата, оставяйки я дълбоко хидратирана, матирана и съвършено гладка през целия ден.

Розови скули

Ако бузите ви се зачервяват лесно от студа, нанесете малко розов руж върху скулите, за да придобият естествен цвят. По този начин, ще разкриете красотата на лицето си и ще осигурите перфектен завършек на вашия грим. Естествен нюанс се постига лесно с кремообразни стикове руж, които са подходящи за всеки сезон.

Сенки в два нюанса

Защо да се задоволявате с един цвят, когато два изглеждат по-добре? За още по-впечатляващ зимен грим, използвайте едни сенки, за да очертаете вътрешните ъгли и външната страна на подочието си, което ви осигурява ефект на по-широко отворени очи. След това поставете втори цвят върху клепача, за да подчертаете дълбочината на погледа и не забравяйте да изберете палитра сенки с добра покривност и плътни пастелни нюанси.

Котешка очна линия

Това, което гримьорите наричат “котешко око”, е най-добрият начин да носите очна линия в момента. Техниката е доста проста, особено ако ъглите на очите ви са разположени надолу. Единственото, което трябва да направите, е да започнете нанасянето от центъра на клепача, вместо от вътрешния ъгъл. След това използвайте къси, тънки щрихи, за да нарисувате линията на миглите си и леко плъзнете към края за фин завършек. Най-подходящи за сезона са водоустойчивите очни линии, които не се влияят от външни агресори.

Класически устни

Класическата визия непременно включва наситено червени устни. Когато избирате толкова смел нюанс, е от ключово значение да подготвите правилно устните си, особено през зимата. Отървете се от сухотата с нежен ексфолиант и нанесете плътен балсам, докато подготвяте останалата част от грима си. Когато дойде време за червилото, отстранете балсама и разпределете червения цвят равномерно, като очертаете устните с подходящ молив за възможно най-прецизния контур. Тази непреходна визия ще ви накара да се чувствате красива и уверена, където и да отидете.