Не е лесно да превърнете очите в акцент на лицето. Макар да изглежда проста работа. Но на практика много често се правят грешки, които развалят целия ефект. Според експертите очите са най-гримираната част на лицето, изпреварвайки дори устните. Защото дори и да не се гримирате изобщо, най-вероятно използвате поне спирала за мигли. Кои са деветте най-често допускани грешки, когато гримирате очите? И как може да поправите това.

1. Твърде много черен молив

Черният молив е задължителен за козметичния несесер на всяка жена. Защото никога не се знае дали и кога няма да имате нужда от него. С молив лесно се подчертава извивката на очите, но също така може да промените формата им и да коригирате някои недостатъци – например да направите очите по-големи. Но внимавайте, когато нанасяте молива. Твърде силното почерняне на ъглите и използването на прекалено много молив върху клепача ще напрани погледа уморен, а очите хлътнали и по-затворени.

Правилният начин

Ако искате да коригирате формата на очите, изберете за клепачите неутрални нюанси, за да предотвратите потъването на погледа. А с молива очертайте дискретно контура, преливайки тъмния цвят в ъглите със сенките.

2. Нанасяте сенките хоризонтално

Когато прахообразните сенки се нанасят с хоризонтален натиск, независимо дали е отвън навътре или обратно, се създават онези антиестетични „плисета“ върху клепача, които правят погледа много уморен и посърнал, а кожата видимо състарена.

Правилният начин

Нанасяйте сенките с четка, а не с апликатор и винаги в посока отгоре надолу. Така ще прикриете и фините бръчици.

3. Забравяте да използвате основа за сенки

Или изобщо не използвате такава? Това със сигурност ще направи грима на очите твърде краткотраен и скоро след като излезете той вече няма да изглежда по начина, който искате: ще се размаже, цветът няма да е така интензивен, ще се наслои на места, ще се образуват петна и т.н.

Правилният начин

Достатъчно е да нанесете капка от основата за очи и внимателно да я разнесете по клепача, за да си осигурите перфектен и дълготраен завършек на сенките.

4. Нанасяте малко или много спирала

Независимо дали сте избрали лек или по-интензивен грим на очите, един слой спирала не е достатъчен. Решавате да нанесете още един, а за по-сигурно повтаряте. Или пък едва докосвате миглите, защото предпочитате естествена визия. И в двата случая не оставате доволни от крайния ефект.

Правилният начин

За да стои спиралата максимално натурално, нанасяйте я винаги от основата към върха със зигзагообразни движения. Ако искате да имате по-впечатляващи мигли, повторете, но само един път.