Винаги е интересно да видим как един мъж си представя идеалната съпруга. Дали интелектът й играе решаваща роля в неговия избор?

Е, оказва се, че трябва да е така, пише Мениджър Нюз.

Не е тайна, че високият интелект е високо ценено качество в дадена личност. Ново изследване обаче показва, че умната жена може да увеличи продължителността на живота на своя партньор. Дори да предотврати появата на деменция. Анализът на здравословното състояние на еднояйчни близнаци показва, че обкръжението на човека оказва сериозен ефект върху неговите интелектуални способности.

Учените заключват, че мъжете, които се женят за интелигентни жени, живеят по-дълги и са по-щастливи. Освен това шансът да развият Алцхаймер или деменция намалява. Известен факт е, че интелектуално стимулиращите игри пречат на подобни заболявания, тъй като стимулират мозъка. Затова е логично да предположим, че партньор, който стимулира вашия интелект, ще окаже позитивен ефект върху когнитивните ви умения.

Интересното в случая е, че някои мъже, които са сключили брак с високо интелигентни жени, имат физически „слаби“ мозъци. Те обаче не страдат от каквито и да е симптоми на слабо умствено състояние. Мъжете са напълно уверени в своите умения и компетентности.

Лорънс Уоли – професор в Университета на Абърдийн казва, че „ако иска да живее дълго, едно момче трябва да се ожени за интелигентна жена. Няма по-добър буфер за деменцията от интелекта.“

Жените, които се гордеят със своя интелект, израстват по-отговорни и по-независими. Момчетата, които споделят тези характеристики, също установяват по-здравословни връзки с партньорите си и създават по-приятна семейна атмосфера.

В днешното общество царува идеята, че красотата на една жена трябва да се цени повече от нейния интелект. За щастие това изследване я прави на пух и прах. Споделете го със своите приятели!

Източник: BrightSide