Моята съпруга е медицинска сестра. Моята съпруга е герой

13 декември 2016 г., 03:00
1189

Kiselev Andrey Valerevich / Shutterstock

Когато Боби Уесън публикува този пост в своята Facebook страница, той въобще не е подозирал, че неговите емоционални и интимни думи ще отекнат в сърцата на толкова много хора. Жена му е медицинска сестра в Алабама. Всеки ден той я вижда как се подготвя за следващата си смяна. Подходът й към работата вдъхновява Боби да напише тези наистина трогателни думи.

Слова, пропити с дълбока любов и нежност...

„В момента моята съпруга е решила да си подремне за миг. След час трябва да стане, да облече своята униформа и да се подготви за работа.

Всички инструменти, които са й необходими за работата, ще бъдат събрани и проверени щателно. Бързо ще оправи косата и гримът си. След това ще констатира, че изглежда ужасно. Аз категорично ще изразя несъгласието си с нея и ще й налея чаша кафе.

Тя ще седне на дивана по турски и ще се опита да го изпие, докато си играе радостно с нашето детенце, пълзящо по нея.

Понякога погледът й ще се зарее в нищото, докато си приказваме. През това време работата й мълчаливо ми я открадва. Мисли си, че не го забелязвам.

Ще целуне детето ни, ще целуне и мен и ще тръгне за работа, за да се грижи за другите хора – за хора, които изживяват най-лошия си ден от своя живот. Автомобилни катастрофи, огнестрелни рани, изгаряния, счупвания – богати, бедни, свещеници, наркомани, проститутки… Майки, бащи, синове, дъщери и семейства. Няма значение кой сте или какво ви се е случило.

Тя ще се погрижи за вас.

14 часа по-късно ще се прибере вкъщи и ще свали обувките си, които допреди малко са стъпвали в кръв, повръщано и сълзи, и ще ги остави отвън. Краката й ще горят от болка.

Понякога няма да иска да говори за това. Понякога няма търпение да сподели с мен за случилото се.

Понякога ще се смее, докато не й потекат сълзи от очите. Понякога просто ще заплаче. Така или иначе обаче тя винаги ще е готова за следващата си смяна.

Моята съпруга е медицинска сестра. Моята съпруга е герой."

Ключови думи:
Коментари