Светът потъна в скръб след шокиращата новина за трагичната смърт на баскетболната легенда Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря и още 7 техни приятели, пътували в личния хеликоптер на спортиста, който се разби в Калабасас, щата Калифорния в неделя сутринта.

Коби бе познат на всички като най-добрият баскетболист в света, но хората го обожаваха и заради любовта, която показваше към семейството си. Женен за съпругата си Ванеса от почти 20 години, с 4 прекрасни дъщери и винаги намиращ време за семейството си. 

Коби се запознава със съпругата си преди 20 години и двамата стават неразделни, а съдбата определено им е подготвила изпитания и пътят на любовта им е всичко друго, но не и лек и безпроблемен. Двамата все пак успяват да съхранят семейството си и не ги сломява дори делото за изнасилване, което се водеше срещу спортиста преди години.

Но да започнем от самото начало на тяхната невероятна любовна история...Снимка: Guliver / Getty Images

1999 г. - Коби и Ванеса се срещат за първи път, когато той е на 21, а тя само на 17. Те се запознават на снимачната площадка на музикален видеоклип, а по това време Ванеса е все още в гимназията, но искрата между тях пламва моментално. Коби не губи време и веднага започва да ухажва Ванеса. Първата им среща е на 28 ноември в Дисниленд. По това време Коби вече е изгряваща звезда в басктебола и започва да изпраща огромни букети с рози в училището на Ванеса.Снимка: Guliver / Getty Images

2000 г. - Коби предлага брак на Ванеса 6 месеца след първата им среща. Двамата не сключват предбрачен договор, макар звездата на Lakers вече да получава доста голяма заплата.

2001 г. - Коби и Ванеса се женят в Калифорния. След кратък годеж двамата си казват "Да" на много малка церемония, на която дори не присъстват родителите на Коби, които не били съгласни синът им да се жени толкова млад. По-късно става ясно, че Коби спрял да общува с родителите си в продължение на няколко години, но отношенията им се възобновили след раждането на първата му дъщеря няколко години по-късно.