Кралските особи се хранят по специален етикет и в менюто им не присъства всичко онова, което ние, обикновените поданици, обичаме да хапваме. Например кралица Елизабет II предпочита да се храни само на обяд и никога с неща, в които има нишесте. В кралските блюда присъстват зеленчуци, риби, морси дарове, дивеч и чисти меса. Какво обаче избягват да похапват, разказват от foodpanda.

  • Картофи - кралските готвачи не само се съпротивляват на тестени изделия и хляб, но също така намаляват картофите заради нишестения им фактор.
  • Варени яйца - варените яйце не изглеждат кралско, но бърканите със сьомга и трюфел са сред любимите.
  • Чесън и лук - кралските особи контактуват чести с хора, което налага храни с остър дъх като лук и чесън.
  • Плодове извън сезона - качеството на продуктите и това те да бъдат био и максимално полезни, изисква много специален подбор. Ето защо в менюто в дворците се сервират сезонни плодове и никога нищо генно-модифицирано.
  • Банан - никога няма да видите кралска особа да бели и яде цял банан. Етикетът налага, консумацията да се случва с нож.
  • Подсладен чай - чаят е най-кралското питие, особено в Англия. Може да бъде добавено мляко или малко мед, но никога бучка захар.