Повечето хора вероятно възприемат неносенето на бельо като нещо доста странно и необичайно. Все пак сме свикнали да го слагаме под дрехите си, а много хора не го свалят и през нощта. Оказва се обаче, че ако от време на време ходим без бельо, това ще донесе някои ползи за здравето ни, надхвърлящи личния комфорт.

Ето какво се случва, когато изобщо не сваляме бельото си:

1. Не позволяваме на интимната зона да диша.

Ако обичате да носите изкуствено дантелено бельо, добре е да преосмислите този свой навик. Въпреки че изкуствените материи изглеждат много по-привлекателни, отколкото памука, те не са дишащи материи и водят до изпотяване на интимната зона. Ако не си давате почивка от време на време, комбинацията от пот и влага може да доведе до кожни проблеми и дори инфекции.

2. Предизвиква неприятна миризма.

Синтетичните материи на практика затварят като в капан бактериите и потта вътре в плата на дрехата. Тази комбинация може да доведе до неприятна миризма. За да избегнете това, пропускайте да слагате бельо понякога, за да позволите на потта да се изпари. 

3. Може да доведе до сериозни кожни раздразнения.

Дори да не сте свикнали да ходите без бельо, това може би е добра идея понякога, ако страдате често от сърбежи и кожни раздразнения в областта на интимната зона. Бельо, което е прекалено стегнато и от изкуствена материя, раздразва по-чувствителната кожа и дори може да доведе до инфекции. Затова опитайте да носите по-свободно бельо, а от време на време изобщо не слагайте никакво.

4. Може да предизвика кожни алергии.

Любимите ви розови или лилави бикини със сигурност изглеждат страхотно, но изкуствените бои в тях може да доведат до обриви и раздразнения. И ако никога не оставате без бельо, излагането на химикали ден след ден в крайна сметка може да доведе до по-сериозни инфекции.

Brightside