Как да разпознаем хората, които не ни мислят доброто?

13 март 2017 г., 12:20
39315

Sidarta / Shutterstock

В света, който живеем, добротата, за съжаление, е изключение, предава Мениджър НюзХората около нас често ни мислят злото, а ние все не успяваме да преценим кои от тях да държим далеч от себе си и кои няма да ни навредят. Следете за тези признаци у хора в обкръжението ви, и ако ги разпознаете у някого, по-добре стойте далеч от него.

1. Те са царе на споровете 

Лъжат, извъртат фактите, измислят си истории и никога не признават вина. Така извъртат нещата, че накрая изкарват виновни хората, които самите те са наранили.

2. Говорят лошо за другите 

Защо да не го правят и за теб? Когато един човек плете интриги за друг пред собствените ти очи, знай че прави същото и за теб на други хора. Не му се доверявай.

3. Властни са

Хората с лоши намерения винаги искат да държат контрола в ръцете си. Властни са, командват и не позволяват да поемеш инициатива за каквото и да било. Много амбициозните хора, които успяват в живота, не са добри по душа.

4. Никога не се извиняват 

Дори да са сбъркали, те няма да се извинят. Ще се покрият и ще изчакат бурята да отмине. Достойните хора ще подадат ръка, ще си признаят и ще се извинят. Лошите - ще замълчат.

5. Ласкатели са 

Лицемерните комплименти, които ръсят навсякъде, са запазената марка на подлите хора. Те не го правят, за да се почувстваш добре, а за да им се довериш. След като имат доверието ти, могат да започнат да плетат интригите си.

6. Не разкриват нищо за себе си

Хората с лоши намерения не разкриват почти нищо от личния си живот, защото знаят, че някой може да им отвърне и да ги засегне точно там. Потайни са и личният им живот си остава само за тях.

Ключови думи:
Коментари