Храните през Древността

07 февруари 2017 г., 11:14
1725

Киноа. Снимка: Ildi Papp / Shutterstock

Храните винаги са били културен символ за държави, континенти и цели времеви периоди. В древността храната е били основен поминък и начин, по който древното население е формирало живота и мислите си, особено в гръко- римския свят. Тези древни периоди са били в основата на откриването, производството и разпространението на храната в медицината, диетите, културната идентичност, важна за социални, религиозни и политически фактори. Гърците и римляните са били не само философи и владетели на империи, те са също така фермери, търговци и потребители на храни. foodpanda, подбра интересни факти за храните в древността.

  • Семената са били основна разменна единица в търговските отношения. Някои от тях имали стойността на злато.
  • Киноа - тя била изключително популярна в земите на Перу.
  • Лилавите и розови картофи са били основно средство за препитание и лечение на много заболявания.
  • Една от най-известните напитки в древността е Комбуча. Представлява нещо като ферментирал чай.
  • Основните римски храни са били чесън, краставици и босилек.
  • Още тогава царе и императори са разбирали важните свойства на спирулината, която се води един изключително древен продукт.
  • Знаете ли, че прабългарите са предпочитали да ядат месо и са мразели кореноплодни и растителни храни?
  • Древните царе са смятали, че месото от щъркел е най- вкусно.  
Ключови думи:
Коментари