Хората с тези 9 професии е най-вероятно да изневерят на половинката си

25 октомври 2016 г., 17:10
9556

Antonio Guillem / Shutterstock

Изневярата на работното място е най-вероятна при тези професии (и особено когато се достигне определена ключова възраст), откри ново изследване.

Банкери, пилоти и лекари оглавяват списъка с професиите на изневеряващите.

Изневярата е най-често срещана, когато служителите достигнат ключови години като 29, 39 и 49, са установили още учените, които са извършили проучването по поръчка на водещ уеб сайт за изневери.

Ето списъка с 9-те професии, които изневеряват най-често:

1. Финансови (банкери, брокери, анализатори);

2. Авиация (пилоти, стюарди и стюардеси);

3. Здравеопазване (лекари, сестри, санитари);

4. Бизнес (мениджъри, секретарки);

5. Спорт (атлети, инструктори);

6. Изкуство (музиканти, модели, актьори, фотографи);

7. Нощна развлекателна индустрия (DJ,  taнцьори, сервитьори и сервитьорки);

8. Комуникации (журналисти, ПР, комуникатори);

9. Право (адвокати, секретарки, прокурори, съдии). 

Анкетирани са над 5000 жени, които или вече са изневерявали на партньора си, или са изневерявали в момента на изследването.

Резултатите са показали, че две трети от изневерите се случват на служебните места, въпреки че 85% са съгласни, че е по-добре да се избягват близки отношения с колеги.

Предимството на работното място обаче е, че е по-лесно да се намери партньор там (пък и това прави работата по-вълнуваща), споделят участници в изследването.

Естествено, най-често срещаният проблем е когато връзката приключи зле и бившите любовници трябва да продължат да работят заедно.

”Хората подлагат на преценка смисъла на живота си, когато достигнат ново десетилетие като 30, 40 или 50 години. Обикновено те заключават или че животът им е бил щастлив и смислен, или не. Във втория случай те може да потърсят социално разрушителна извънбрачна връзка.”

Източник: Psy Blog

Ключови думи:
Коментари