Звучи като старомодна отживелица, но е вярно. Съществуват златни правила, които са в основата на здравия, хармоничен и щастлив брак. Ето няколко причини защо е добра идея първо да поживеете заедно с партньора си, преди да се ожените:

1. Опознавате го по-добре.

Ако се ожените веднага щом се влюбите, рискувате да си останете на розовия облак и да се сблъскате с някои негативи на половинката си чак след като връзката ви вече е официална и документирана. Да ходиш на срещи е готино, но пробвайте да споделяте ежедневието си с този човек 24 часа в денонощието – така ще видите какъв е не само когато е в добро настроение.

2. Споделяте домакинските си задължения.

Когато живеете заедно, вие се напасвате един към друг и се учите да споделяте домакинските си задължения. По този начин, след като се ожените, няма да е неприятна изненада, ако половинката ви не обича да мие чини например. Когато си разпределите задълженията у дома, ще знаете какво да очаквате.

3. Ще управлявате по-добре семейния бюджет.

Финансовата част е една от най-големите тънкости на брака. Ако двама души излизат на срещи, но си делят сметките, все още нищо не са разбрали от семейния бюджет. Желателно е предварително да сте си изяснили този въпрос, защото е възможно да имате съвсем различни представи за това – единият може да държи на отделни бюджети, а другият може да иска споделен семеен бюджет.

4. Имате възможност да прекарвате повече време заедно.

Ако живеете заедно преди брака, ще имате възможност да се сближите по-рано и да не губите ценно време, разделени един от друг. Ще се обвържете с партньора си не само физически, но и емоционално.

5. Ще се научите да се справяте с конфликтите.

Всяка двойка се кара. Въпросът е какво да направите, за да се карате културно и разумно, а не емоционално и истерично. Колкото по-добре се познавате, толкова по-бързо ще разберете, че човекът срещу вас не е враг и ще се научите да гледате на нещата и от неговия ъгъл. Когато изградите свой модел, по който да се справяте с конфликтните ситуации, можете да сте спокойни за брака си.