Току-що сте хапнали, но продължавате да сте гладни? Вероятно това се дължи на физиологични или психологически причини.

За щастие, можете да елиминирате чувството за глад посредством някои дребни промени в начина ви на живот.

1. Не пропускайте закуската. В противен случай няма да се чувствате напълно сити и ще изпитвате непрестанно желание да се храните. Хапвайки храна с високо съдържание на протеин ще ви накара да се чувствате сити през деня.

2. Дори и да сте на диета или да внимавате с продуктите, които похапвате, не спирайте да ядете нещата, които ви харесват. Ако се придържате към по-малки порции, когато ядете любимите си храни, няма да качите много тегло, а в същото време ще се чувствате щастливи психологически от факта, че ядете храната, която обичате.

3. Отивайте на пазар, когато сте сити. Пазаруването, когато сте гладни ви кара да купувате нездравословна храна или неща, които не ви трябват. Пазарувайте, когато сте сити и купувайте здравословна храна. Ще се почувствате по-добре, ако хапнете здравословна закуска, вместо нездравословна храна, когато чувствате глад.

4. Това е за хората, които спортуват/правят упражнения! Според изследванията, хората, които спортуват, качват повече тегло в сравнение с хората, които не го правят. Калориите, които консумирате след тренировка обикновено са повече от тези, които изгаряте по време. Това правило има интересно изключение. Хората, които се фокусират върху други неща (като музика), вместо върху тялото си, докато правят упражнения, са склонни да ядат по-малко след това. Това означава, че е добра идея да се съсредоточавате върху нещо друго, докато правите упражнения, така няма да ядете прекалено много след фитнеса.