Създателката на тази диета не е квалифициран специалист, а обикновена жена, която, както мнозина от нас, дълго време е търсила „чудодеен метод“, за да постигне мечтаната фигура. След много проучвания и по метода на опитите и грешките, тя открива за себе си хранителен режим, който не води до бърза загуба на килограми (и печално известния „йо-йо“ ефект), а има постепенен, но траен и ефект. Ето какво споделя тя. 

Знаех, че трябва да променя хранителните си навици, но проблемът ми беше липсата на време. Трябваше всеки ден да водя децата на училище и да върша всекидневната домакинска работа. Никога нямах достатъчно време да сготвя цяло ястие само за себе си, тъй че реших да заместя няколко неща в менюто си. 

Хляб

Заместих хляба с твърди крекери или черен хляб. С времето намалих количеството и малко по малко открих, че всъщност нямам нужда толкова от него, въпреки че някога обожавах да ям хляб.

Газираните напитки

Въпреки че не пия често газирани напитки, когато го правя, избирам неподсладени. Намалявам и количеството. Въпреки това, избягвам да ги пия като цяло.

Алкохолни напитки

Предпочитам изобщо да не пия алкохол, но понякога е трудно да го избегнеш, особено ако трябва да присъстваш на някакво събитие или се виждаш с приятели. В този случаи винаги избирам вино, защото от него все пак има най-много ползи за здравето.