Често ли се чувствате тъжни? Склонни ли сте да се самосъжалявате, да се сравнявате с другите, да имате усещането, че заслужавате повече, но всичко най-ужасно сполетява именно вас? Уверяваме ви, че много хора се чувстват по същия начин. Можем да предприемем няколко лесни стъпки към радостта и удовлетворението.

1. Започнете деня с усмивка и бъдете благодарна за новия ден, защото той ви дава нови възможности. Освен това, когато се усмихвате, най-вероятно и другите ще ви отвърнат със същото и по този начин ще генерирате добра енергия.  

2. Бъдете продуктивни. Старайте се всеки ден да вършите нещо положително, важна работа, която да ви носи удовлетворение. Но също така не се претоварвайте, защото е необходимо умът и тялото да имат отдих, за да се освободят от стреса и песимизма.

3. Отделете време за хората, на които държите. Напомняме колко е важно да сте заобиколени от хора, които ви носят положителна енергия и ви карат да се чувствате щастливи, а не такива, които изсмукват енергията ви, постоянно ви критикуват или ви потискат.

4. Правете нещата, които ви карат да се чувствате живи. Все едно какви са те. Това е най-хубавото и полезно чувство на света – дали ще се разходите под дъжда, дали ще отидете да изгледате хубав филм или ще си купите нова книга – не пестете от нищо, което ви носи радост.

5. Вярвайте в себе си. Спрете да се подценявате. Способни сте на много повече, отколкото предполагате. И не, другите не са непременно по-добри от вас – те просто вярват повече в собствените си възможности.