Да намерите любовта е като да се отправите на голямо приключение, изпълнено с емоции. Може да бъде много вълнуващо, но и предизвикателно. Представете си, ако можем да направим това приключение по-лесно, като се откажем от някои неща, които правят всичко трудно…

1. Спрете да играете игри

В играта на любовта, честността е златното правило. Спрете игрите на ума и просто бъдете истински. Истинските връзки се случват, когато спрете да се преструвате и покажете истинското си аз. Преструвката може да печели временно, но искреността печели сърцата.

2. Спрете да прибързвате нещата

Рим не е построен за един ден, както и дълготрайни връзки. Забавете се, насладете се на процеса и оставете нещата да се развият естествено. Бързането може да доведе до грешки, но за укрепване на истинските връзки е необходимо време. Търпението не е просто добродетел; това е суперсилата на взаимоотношенията.

3. Спрете да се опитвате да промените хората

Обичайте хората такива, каквито са, или ги оставете. Приемането е ключът за силната връзка. Да се опитвате да промените някого е като да пренареждате мебели на потъващ кораб: това няма да го задържи на повърхността. Обичайте техните странности или намерете някой, чиито странности съвпадат с вашите.

4. Спрете да живеете в миналото

Влаченето на товар от стари сърдечни болки в нова връзка е като засаждане на плевели в цветна леха. Учете се от миналото, но не позволявайте да замъгли настоящето ви. Всеки човек е ново начало и припомнянето на болката от миналото само замъглява представата ви за потенциално бъдеще.

5. Спрете да пренебрегвате любовта към себе си

Преди да се потопите в света на някой друг, изградете уютен дом в себе си. Самолюбието не е егоистично; това е основата на една здрава връзка. Осъзнайте стойността си, приемете недостатъците си и наблюдавайте, как способността ви да обичате се задълбочава, когато започне отвътре.

6. Спрете да се задоволявате с по-малко

Любовта трябва да дава крила, а не да товари. Да се съгласите с по-малко, отколкото заслужавате, е като да си купите фалшификат, когато можеш да получиш истинско съкровище. Знайте стойността си, задайте стандарти и чакайте някой, който ги оценява. Винаги качеството над количеството.

7. Спрете да се стремите към съвършенство

Съвършенството е илюзия и преследването му може да бъде изтощително. Прегърнете красивото несъвършено пътуване на любовта. Истинските връзки са за приемане на несъвършенството, а не за търсене на съвършенство. Перфектното несъвършенство е чиста магия.

8. Спрете да мислите прекалено много

Любовта не е сложна математическа задача; това е чувство. Прекомерното обмисляне на всяко съобщение, жест или мълчание може да доведе до ненужен стрес. Отпуснете се, насладете се на пътуването и оставете нещата да се развият органично. Понякога най-добрите любовни истории са написани без много анализи.

9. Спрете да сравнявате любовната си история

Вашата любовна история е уникална; не я сравнявай с другите. Емисиите в социалните медии показват само най-добрите моменти, а не борбите зад кулисите. Фокусирайте се върху красотата на вашето пътуване и помнете: сравнението е крадецът на радостта.

Марина Карасева; превод: Йосиф Йоргов