Понякога ни се случва да тичаме на едно място, борейки се да продължим напред, защото забравяме да обърнем внимание на някои истини, които управляват нашия потенциал да се развиваме. Ето един обобщаващ и напомнящ списък, съставен от "МениджърНюз":

1. Придобиването на знания не означава, че израствате. Това става, когато това което знаете променя начина, по който живеете.

2. Няма да достигнете до добра идея, освен ако не сте готови да генерирате няколко лоши.

3. Една добра идея без действие не означава нищо.

4. Промяната често не идва, когато ни е най-необходима.

5. Дисциплина избира това, което искате най-много над това, което искате сега.

6. Хората рядко правят това на което са най-способни. Те правят неща, които задоволяват техните желания.

7. Вие не можете да промените хората; можете да им предложите напътствие и да им дадете пример.

8. Вие не знаете много неща в момента. И ако никога не отправите предизвикателство към убежденията си, списъкът никога няма стане по-кратък.

9. Ако говорите с някой, който не познавате добре, може би говорите на някой, който има по-големи познания по темата, за която разговаряте от вас.

10. Най-често срещаната и вредна пристрастеност е тази към зоната на комфорта.

11. Растежът започва там, където свършва зоната на комфорта. Ако излезете извън собствения си комфорт нещата около вас ще изплуват в перспектива и ще ги видите под друг ъгъл, чрез който ще можете да ги уловите.

12. Когато прекарвате времето си в притеснения, вие просто използвате въображението си да създавате неща, които не желаете.

13. Обикновено е толкова хубаво или толкова лошо, колкото си мислите, че е. Повечето от това, което виждаме е само това, което мислим, че виждаме.

14. Повечето лоши неща, за които се притеснявате, никога няма да се случат.  Повечето от лошите неща, които са ви се случили не са ви минавали през ума.