Нещата, с които се сблъскваме всеки ден, често крият много загадки, за които малко хора знаят. Ето само няколко завладяващи, изненадващи и направо странни неща, които foodpanda откри за храната.

  1. Лютите чушки – не цветът е определящ за лютивостта, а големината на чушката. Колкото по-малка е, толкова по-люта ще е.
  2. Авокадо - никога не давайте авокадо на птици. Този вид храна е много отровен за тях.
  3. Банани - може да звучи налудничево, но комарите всъщност са привлечени от хора, които наскоро са консумирали банан. Можем само да предположим защо това е така.
  4. Оцветители – червените и жълти храни, посредством оцветители, правят децата хиперактивни.
  5. Никога не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат една поговорка: "Вчерашният чай хапе по-зле от змия". Студеният чай раздразнява стените на стомаха толкова много, че китайците смятат, че е същото като змийска отрова.
  6. Медът е безсмъртен. Най-старият съд с мед, който все още е годен за консумация, е открит през 1922 г. от Хауърд Картър - в гробницата на египетския фараонТутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че все още е годен за консумация.
  7. Ако яйцето се издигне на повърхността, когато се постави в някаква вода, то вече не е годно за консумация. Това се случва, тъй като газовете се натрупват в яйцеклетка, която старее, позволявайки му да плава.
  8. Ако ядете малко парче тъмен шоколад преди хранене, то ще увеличи кръвта с глюкоза. Дори ако сте много гладни, това ще ви попречи да ядете прекалено много.  
  9. Тайната на храната: Храната винаги е вкусна през нощта. Всички храни. Винаги!