Има фрази, които означават много за нас. Макар че са много прости.

Тези фрази са универсални – действат както за мъже, така и за жени. Те помагат да се сближат и любовници, и приятели, и роднини.

Ето кои са те, припомня Parents.

1. Мислех за теб

Съгласете се, всеки се радва, когато получи от любимия съобщение: "Мисля за теб, исках да знам как си?"

И няма значение дали сте се разделили наскоро или не сте се виждали цяла седмица. Ако сте се сетили за някого, просто му кажете.

Най-хубавото в тази фраза е, че е истина.

Всеки ден мислим за други хора, но признавайки това на един конкретен човек, укрепваме взаимоотношенията. „Мислех си за теб и ми хрумна, че не сме говорили от дълго време.“ „Много се радвам, че се обади“.

2. Изглеждаш добре

Няма значение дали сте се видели преди месец или едва вчера, кажете го. Жените постоянно получават комплименти. Но мъжете също имат нужда от това. Не забравяйте да кажете това на вашия баща, приятел, съпруг или любим колега. Всеки е добре да чуе това.

3. Какво мислиш

Наистина оценяваме, когато партньорът ни поиска нашия съвет или мнение. Това важи и за работата - не се колебайте да поискате съвет - хората обичат да споделят опита си.

„Имате много опит с X, какво мислите за това.“ „Можете ли да ми кажете повече за X?“

Хората обичат да знаят, че гласът им се уважава и гледната им точка се оценява.

Така че, когато говорите с някого по тема, която очевидно е важна за него, го помолете да сподели опита си.

Ако това е приятелка, която наскоро е родила, я попитайте за майчинството или грижите за бебе. Това гарантирано ще ви сближи.

Освен това приятелствата или връзките рядко приключват, ако се опитвате да научите за мислите, чувствата и идеите на любим човек.


Снимка: Getty

4. Харесва ми начинът, по който виждаш света

Хората обичат да им казват, че са интересни. "Всеки път, когато съм с теб, научавам нещо ново." "Това е интересно. Никога преди не съм мислил за това."

Тези фрази карат хората да се чувстват ценени, уникални.

Дайте им това усещане.

Следващият път, когато някой ви каже нещо интересно и вие си помислите - уау, ама не знаех - не мълчете, кажете го на глас.

5. Добре че последвах съвета ти

Когато хората знаят, че ви влияят по някакъв начин, те се чувстват важни. Когато някой направи нещо за вас, дори най-малкото нещо, но то е променило живота ви, кажете му за това.

Ако майка ви е настоявала да учите журналистика, а не на икономика, и сега имате работата на мечтите си, не забравяйте да ѝ благодарите.

Ако приятелка е настояла да отидете на среща с онзи красавец от бара и сега сте щастливо женени, напомнете ѝ колко е страхотна.

Ако вашият партньор ви е насърчил да напуснете работа, където не сте били ценени, също кажете благодаря.

Благодарността кара хората да се чувстват добре. Всеки се радва да бъде полезен и да оказва положително влияние върху нечий живот.

Снимка: Getty

6. Липсваш ми

Влюбените си казват това през цялото време, но роднините и приятелите не го правят. Веднъж месечно или когато имате време, изпратете съобщение до родителите или приятелите си, които не сте виждали от известно време, уведомете ги, че ви липсват.

Свържете се със стар приятел днес, попитайте го как се чувства, кажете му, че ви липсва.

Кажете на приятелите си какво мислите за тях или споменете повод, който ще ги накара да се усмихнат.

Отнема секунда, но може да помогне да запазите приятелство за цял живот.

7. Чувствам се добре до теб

Всеки от нас има хора, до които наистина си почива. Родители, най-добър приятел, любим човек. Не забравяйте да им го напомните.

Кажете на приятелите си колко много се забавлявате с тях или колко много им се възхищавате.

Напомняйте на родителите си, че се гордеете с тях и се чувствате добре всеки път, когато си спомняте щастливото си детство или когато сега прекарвате време с тях.

Кажете на колега, който винаги ви кара да се смеете: „Възхищавам се колко си позитивен“.

Това е едно от най-добрите неща, които можете да направите за отношенията си с хората.

8. Видях (чух) това и те запомних

Ако чуете песен, която ви напомня за определен период, изпратете я на приятеля, с когото сте я слушали.

Ако сте гледали филм и героят ви е напомнил за гаджето ви, уведомете го. Ако видите забавен чифт чорапи, които знаете, че съпругът ви ще хареса, купете ги.

Просто е. Важна е само да се сетим.

Мона Василева / Новите родители