Много жени смятат, че мъжете са им длъжни. Този подход към връзката може да я съсипе, защото ще погубите доверието и взаимното си уважение. Но много жени осъзнават това твърде късно. Вижте какво не трябва да правите и причинявате на своите любими мъже.

Умната жена е независима и не изисква от другите да се грижат за нея

Тук не става въпрос за деца – говорим само за вас. Когато жена започне да излиза с мъж, понякога започва да изисква от него неща като да я храни, облича и забавлява. Въпреки това мъжът не е длъжен да се грижи за никого, освен за децата си – същото се отнася и за представителките на нежния пол. Той може да реши да го направи, но не е длъжен.

Тя не изисква от мъжа да се откаже от нещата, които обича

Никога не искайте от мъжа си да се откаже от работата или хобито си, за да прекарва повече време с вас. Интелигентната жена знае, че това ще го направи нещастен, защото животът му /като на всеки друг от нас/ се състои от много малки неща – целта му не е само да ви обича.

Не го принуждава да зареже приятелите и близките си

Може би не можете да понасяте някой негов приятел или роднина. Но това не означава, че той трябва да прекъсне контактите си с тях заради вас. Дори да ви изглежда, че някой му влияе лошо, това не е ваш избор. Той цени дълбоко приятелствата, които е изградил в продължение на много години и връзката му със семейството му е също толкова важна, колкото и връзката му с вас.

Не го притиска да споделя интересите й

Ако мрази да танцува, но мечтаете да отидете на салса с него, вероятно той ще откаже, и вие нямате право да настоявате да прави нещо, което би го накарало да се чувства дискомфортно. Представете си как бихте се почувствали вие, ако той се опита да ви принуди да отидете с него на футболен мач или да направите нещо друго, което не обичате. Запомнете: това, че не всичките ви интереси се припокриват, не означава, че не се обичате и уважавате и, че не сте един за друг.

Не го принуждава да се промени и да се превърне в напълно различен човек

Всяка мъдра жена, която знае стойността на истинската връзка и любовта, не изисква от партньора си да се промени. Тя знае, че е влюбена в едно уникално и неповторимо човешко същество, което ще се промени единствено ако то сметне за необходимо. Мъжът би ценил само жената, която го приема такъв какъвто е и, която го вдъхновява да стане по-добър човек по ненатрапчив начин.

Не иска от него да игнорира останалите жени

Време е да погледнем истината в очите: мъжете не могат да не обръщат внимание на другите красиви жени. Това противоречи на природата им. И тук не става въпрос за флирт. Женският поглед също бива привлечен от други привлекателни мъже и няма как това да бъде избегнато. Приемете този факт спокойно – ако ви обича и цени истински, никога няма да ви нарани и да ви изневери.

Тя му има доверие

Мъдрата жена не изисква доказателства за любовта и привързаността на своя мъж, нито доказателства, че не я мами. Когато връзката между нея и избраника й е изградена върху доверие, жената никога няма да поиска да провери съобщенията му, нито паролата за мейла му. Всеки зрял човек би възприел подобни действия като лична обида и би бил в правото си.

За да сте сигурни, че мирът и хармонията преобладават във връзката ви, винаги се опитвайте да намерите компромисно решение на проблемите и запомнете, че и двете страни понякога трябва да отстъпват. Уважение, топлина, състрадание и търпение – това са задължителните и необходими елементи на всяка зряла връзка.

Източник: brightside.me / Framar.bg