Използваме алуминиевото фолио, когато искаме да изпечем нещо във фурната. Винаги ни е под ръка. Но то може да намери и много други приложения в ежедневието ни.

Например…

Да замени фуния

Ако искате да налеете течност в бутилка, направете си фуния с помощта на фолиото.

Глади дрехи и от двете страни едновременно

Поставете алуминиевото фолио под дрехата, преди да започнете да я гладите. То се нагорещява бързо и изглежда гънките и от долната страна.

Подострете ножиците си

Ако искате да подострите ножиците си или да се отървете от ръждата, срежете парче фолио 7-10 пъти и сте готови.

Увеличете живота на батериите

Ако батериите ви са на път да се изтощят, а не разполагате с нови под ръка, използвайте алуминиевото фолио, за да удължите живота им. По този начин AAA стават AA. Поставете фолиото на плюса и готово.

Премахва статичното електричество от дрехите ви

Поставете няколко малки топки,  направени от алуминиево фолио, в пералнята. По този начин, след изпирането им, те няма да се наелектризират толкова лесно и съответно – да привличат прах и косми.

Почиства ютията

Намачкайте фолиото, така че да образувате топка, и почистете долната част на ютията си с лекота.

Чисти сребърните прибори

Поставете алуминиево фолио на дъната на подноса, в който се намират приборите. Добавете малко сода за хляб, вода и кипнала вода. Оставете ги да престоят в тази смес за 10 минути, след което ги изплакнете.

Мести мебелите с лекота

За да преместите някоя по-тежка мебел, поставете фолио под крачетата й. То увеличава търкането и съответно – прави преместването по-лесно.