Когато става дума за любов, всички сме различни. Съществува обаче един тип хора, които се срещат рядко - старите души. За тях всяка емоция е в пъти по-интензивна. Те вярват в сродната душа, истинската любов, в това, че трябва да се усещат на едно по-дълбоко духовно ниво с партньора си. Но нерядко те са самотни в любовта.

1. Старите души имат силно развито чувство за собствена идентичност

Такива хора знаят точно кои са, какво искат и накъде отиват. А това означава, че те също така разбират точно какво търсят в партньора си, как ще изградят една връзка и какво очакват от човека, когото обичат. Не става въпрос за завишени изисквания или нереалистични очаквания, а за истинска зрялост, когато човек знае точно какво и кого иска.

На пръв поглед подобни стандарти изглеждат твърде фантастични, но с правилния подход всъщност са постижими. В крайна сметка обаче кръгът от потенциални партньори за старите души значително се стеснява, което е очаквано.

2. Свръхчувствителността им може да разруши връзката, ако не се контролира

Старите души са склонни да мислят твърде много, да анализират всичко, да се опитват да стигнат до дъното на нещата. Това се дължи на повишената им чувствителност и интуиция. Те са като ветропоказател: улавят и най-малките колебания в движението на душите на другите хора. Ето защо за тях е нереалистично да мамят, преструвайки се на някой друг.

За съжаление, склонността им да правят предположения и високата им тревожност могат да разрушат отношенията, ако нещо изглежда подозрително или фалшиво.

3. Те настоятелно търсят своите хора

Старите души често са във връзки и се привързват към личности, които изобщо не са предназначени за тях - не са онези, с които ще прекарат остатъка от живота си. По-скоро са им изпратени, за да научат нещо, да открият нещо ново и след това да продължат напред. За да открият своите хора.

4. Те имат наистина голяма цел в живота

Обикновено такива хора са дошли на тази Земя по някаква причина. Те имат да свършат нещо важно и го знаят много добре. Истината е, че старите души трябва да изпълнят своята цел, преди да намерят любовта. Факт е, че те обичат дълбоко и се отдават изцяло на чувството си, а след това вече не - нямат голяма цел.

Така че ако любовта навлезе в живота им твърде рано, тя ще им попречи да решават други важни въпроси, заради които старите души са изпратени на Земята.

5. Те няма да се задоволят с по-малко от любовта на своята сродната душа

Повърхностните, "средни" връзки не са за старите души. Те не биха могли да се съгласят на тях, дори и да искат. Това е противоестествено и невъзможно по принцип.

Старите души биха предпочели да бъдат сами, отколкото да споделят живота си с добър, но абсолютно чужд човек. Ето защо търсенето на любовта при тях често продължава с години - това е по-добре, отколкото връзка "като всички останали".

6. За тях страстта не е всичко, необходима е душевна съвместимост

Тъй като старите души имат изострена чувствителност, те привличат другите към себе си с лекота. Ето защо намирането на партньор или моментната интрига не са проблем за хората от този тип. Те обаче не бързат да се хвърлят в обятията на първата среща: такива хора имат нужда да бъдат с някого, който наистина е най-добрият приятел, най-близкият и най-желаният. А това винаги е трудно и винаги е предизвикателство.