Светът се движи напред, но често спазваме остарели правила, дори и що се отнася до връзките и любовта. Например, има ситуации и проблеми, които сякаш „не е прието“ да се обсъждат. Но тайните често ни правят нещастни, а някои „забранени“ теми за разговор не са в противоречие с една щастлива връзка. Нека видим…

Здраве

Не се превръщате в хипохондрик само защото може да споделите, че ви е зле. Оставете любимия човек да ви помогне – двамата сте един екип и трябва да се подкрепяте.

Секс

Очевидно е, че ако другият не знаем какъв е проблемът, няма как да го реши. Много двойки обаче мълчат и се надяват, че проблемите в секса ще изчезнат сами. Това обаче не се случва и въпреки неудобството да споделите с партньора си, че нещо не е наред, здравият разум сочи, че това е единственият път към решението.

Смешни или странни навици

Всеки има свои странни навици. Някои хора са срамежливи, други обичат да танцуват с маракаси. Някои тайно слушат Бекстрийт Бойс. Вашият любим човек вероятно също има тайни „зависимости“. Опитайте се да споделите тези навици. Вероятно имате много повече общо, отколкото осъзнавате.

Безразличие на тема „деца“

Мит е, че всички обичат децата, както и че на дадена възраст трябва да си готов/а да имаш свои. Важно е да споделите с партньора си, ако имате нужда да отложите семейното планиране или просто не се виждате в ролята на родител.

Финансови проблеми

„Нямаме пари“ и „Не е нужно да купуваме това сега“ са реплики, които някои хора няма да посмеят да кажат, за да не изглеждат егоистични или скъперници. Но ако двама души живеят заедно няма темата за общия бюджет няма как да се подмине.

Някои недостатъци на другия

Ужасно е, ако непрекъснато натяквате на човека до вас за недостатъците му, но да пазите всичко за себе си е не по-малко пагубно за връзката в дългосрочен план. Не е лесно, но си струва да опитате спокойно, без обвинения и обиди, да му покажете какво в неговото поведение не ви харесва.

Правото да останеш сам/а

Всеки има право от време на време да се разплуе на дивана и да помързелува. Имаме нужда да останем сами с мислите си и никой да ни безпокои. Трябва да разберем, че фразата „Искам да си почина“ не е означава „вече не те обичам“.