Намирането на първата постоянна работа в живота е наистина труден процес, обобщава Elite Daily.

Борбата за намиране на доходоносна и интересна работа започва още след завършване на университета. Макар че сте вложили много време и усилия за придобиване на образователна степен, обикновено ви липсват годините професионален опит за започване на мечтаната кариера.

Но само защото CV-то ви е пълно с безсмислeнa сезонна заетост с минимално заплащане и неубедителни социални умения, не означава непременно, че трябва да се заробите с някоя скапана работа. Понякога всичко, което трябва да направите е да помислите по един по-креативен начин как да представите себе си пред бъдещия работодател.

Когато става въпрос за подсилване на автобиографията, има безброй малки хитринки, които можете да приложите.

Независимо дали ще превърнете чистенето на прозорци във "фасилитатор за възстановяване на прозрачност" или разнасянето на вестници ще представите като "медиен дистрибутор", има всякакви начини да извъртите заеманата длъжност, така че да изглеждате по-компетентни, отколкото сте в действителност.

Нека си кажем открито: Кой нормален човек би искал да наеме някой, който има предишен опит като мияч на чинии, когато могат да изберат бивш “подводен керамичeн техник”?

Длъжност – подводен керамичен техник

В действителност – мияч на чинии

 

Длъжност - човек, спомагащ за възстановяването на прозрачността;
В действителност – мияч на прозорци

 

Длъжност – специалист по документални изображения

В действителност – персонал в копирен център

 

Длъжност – медиен дистрибутор

В действителност – разносвач на вестници

 

Длъжност – хигиенист на околна среда

В действителност – метач

 

Длъжност – санитарен инженер

В действителност – боклукчия