Много от нас се отказват при първия неуспех. Или при втория, но неуспехи – колкото щеш, случват се на всеки. И не всеки може да прогони лошите мисли и да намери сили да продължи напред. Колкото и да е трудно, имайте вяра, че чашата е наполовина пълна, а не празна, и че неуспехът може да ви донесе… успех. Защото много често става точно така.

Провалът е ключът към бъдещ успех, той е доказателство за вашите усилия. И искате да промените живота си към по-добро, бъдете сигурни, че няма как да стане, ако не се спънете и паднете няколко пъти. Има провали, които наистина могат да ви отведат към успеха и щастието.

1. Срам от публична обида

Станали сте жертва на обида публично – голяма работа! Не се разстройвайте, а потърсете поуката от глупавите действия. Не мислете какво говорят непознатите за вас. Вие си живеете живота сами и имате право на всеки избор, който сте направили. Оставете другите да ви обсъждат - не трябва да се притеснявате.

2. Допуснати грешки

Не се обвинявайте тежко, не се критикувайте, дори да сте сбъркали сериозно. Всичко в този живот е объркващо. Колко са хората, които са в състояние да вземат правилно решение със светкавична скорост? Повечето, за съжаление, грешат, но не си струва да се съжалява чак толкова много - грешките са урок, помагат ни да натрупаме необходимия опит. Научете се да (си) прощавате и да анализирате направените грешки.

3. Загуба на работа

Загубата на работа не е край, а възможност да научите нещо ново, затова възприемайте подобен казус именно така. Такъв срив в кариерата ще ви помогне да израснете, да се научите да планирате, така че да постигнете това, към което се стремите.

4. Фалит

Разбира се, тази ситуация може да подлуди всеки. Материалната стабилност е много важна, но не забравяйте, че е по-важно да слушате уроците, които ни учат подобни загуби. Никой не може да предвиди как ще протече животът оттук нататък, но малките обмислени стъпки в правилната посока ще бъдат по-ефективни от пълна липса на движение.

5. Разрив в отношенията

Няма значение с кого сте се разделили - с любимия човек, с приятел, колега, защото най-близките ще останат с вас и до вас. Отношенията с онези, които ви подкрепят и ценят, именно те ви правят щастливи. С някой, с когото не гледате в една посока, би било само по-трудно и болезнено да се върви напред. Рано или късно ще се наложи да поемете по различни пътища, гледайте напред към вашия.

6. Удар в гърба

Предателството е много често срещано и присъщо на всички хора. Но и то помага да си направим съответните изводи от миналото и да продължим да живеем. Съдбата ни изпитва повече от веднъж - докато не докажем, че сме си научили урока.

7. Нещастие

В живота на всеки човек се случват трагедии. Те се появяват, за да закалят характера ви. Този, който е познал болката, но не се е отказал, е способен на много. Никога не е късно да станеш различен човек.

8. Несподелена любов

Много хора смятат, че любовта е смисълът на живота, и когато я загубят, им се струва че са достигнали краят на всичко. Но и пораженията на любовния фронт, колкото и да са тежки, могат да ви бъдат опора, за да продължите напред, да ви вдъхнат сила за това.

9. Провалени мечти

Неосъщественият копнеж обещава значителна победа в бъдеще, стига да не забравяте, че ненапълно реализираната мечта, е мощен мотиватор. Провалите трябва да ви направят по-силни, а не да се пречупят. Успехът не идва отведнъж, а постепенно.

10. Неоправдани рискове

Много хора се страхуват да поемат рискове, за да не напускат зоната на комфорт. Рискът е игра на рулетка, но който не е рискувал, той не е спечелил – нали така? Дори последствията от риска да не са каквито сте очаквали, пак е добре. Бъдете смели и приемете живота такъв, какъвто е.

Източник: Новите родители