Всеки иска да яде качествени и пресни продукти, но не всеки може да пазарува всеки ден. Ето защо е неизбежно да съхраняваме някои продукти по-дълго. Ето няколко трика, които ще ви помогнат да съхранявате продуктите, без да губят свежестта си.

1. За да запазите млякото, замразете го

Ако сте купили литър мляко и след това замивате на почивка, не е нужно да го изхвърляте. То няма да се развали, ако го замразите във фризера. Излейте само малко от него, защото обемът се увеличава при замръзване. Млякото може да стои във фризера между 4 и 6 седмици. Размразете в хладилник и разклатете добре преди употреба.

2. Замразете яйцата в форма за лед

Понякога не можем да използваме яйцата, докато са пресни, или са ни останали само жълтъци или белтъци. Те могат да бъдат замразени. Разбийте и изсипете във форма за лед, като добавите в сместа малко сол или захар (това ще запази текстурата им). След което използвайте, когато ви трябват.

3. Замразете останалия сос за готвене

Изостаналият сос е друг кандидат за замразяване. Излейте го в хладилен плик и го оставете във фризера. До час вече ще можете да го режете на парчета и да добавяте към ястията, когато има нужда.

4. Листата от маруля, увити в кухненска хартия, остават по-дълго свежи

Марулята може да остане свежи и хрупкави цяла седмица, ако я увиете в кухненска хартия. Излишната влага ще попие в кърпата и листата няма да омекнат.