Повечето хора си мечтаят да намерят човека, с когото да остареят – сякаш това е въплъщението на истинската любов. Връзките за цял живот сякаш са на изчерпване обаче. Разводът става все по-модерен, хората са все по-отчуждени един от друг. Въпреки това истинската и голяма любов съществува. Не забравяйте обаче, че тя изисква грижи и внимание. Понякога съвсем мънички, но толкова важни.

Подбрали сме 10 жеста, които със сигурност ще заздравят връзката ви: 

1. Винаги си намисляйте обща мечта.

Споделянето на общи мечти сплотява, защото очаквате нещо заедно, имате обща цел и нещо, което да очаквате и към което да се стремите. Дали ще бъде да спестявате пари за Дисниленд например, ремонт на детската стая или за нова кола, няма значение. Важното е да бъде нещо положително, което да ви кара да се усмихвате, когато мислите за него.

2. Направете си списък с желанията на партньора.

Ако сте от хората, които постоянно забравят какво иска половинката ви за рождения си ден например, не е лошо да потърсите решение на този проблем. Можете да си записвате всяко нещо, за което човекът до вас сподели, че харесва или би искал да има. Така ще имате подръка сигурен списък с желания, от които ще можете да подбирате нещо подходящо за празниците. Бъдете сигурни, че ще го очаровате и трогнете.

3. Планирайте дребни изненади.

Кой не обича приятните изненади? Не вярвайте, ако някой ви каже обратното. Особено след първите години, когато искрите на любовта започват да поугасват, е полезно да намерите начини да ги разпалвате отново. Изненадата за любимия е добра идея – дори нещо просто като билети за кино/театър/концерт и т.н. е чудесен начин да зарадвате и изненадате половинката си.

4. Когато се карате, напомнете си, че все пак и вие имате вина.

Ако се карате с половинката и нещата започват да излизат извън контрол, най-добре спрете и се затворете в отделни стаи за известно време. Желателно е да не стигате дотам да си размените остри реплики и обиди, защото тези неща трудно се забравят и преодоляват. Отделете се един от друг и помислете върху случващото се – колко важно е това, за което се карате, нямате ли и вие вина за случилото се и т.н. След половин час се опитайте да поговорите отново.

5. Пробвайте метода 1 от 3:

Случвало ли ви се е да си мислите как постоянно правите само това, което иска партньорът ви? Ако е така, пробвайте следния метод: обсъждате кой филм да гледате например – единият нека определи три заглавия, а другият нека избере кое от трите да гледате. Така участвате и двамата във взимането на решение.