Има двойки, които изглеждат страхотно заедно. Духовното сродство, взаимното уважение и нежността помежду им личат отдалече. Партньорите, които са открили ключа към успеха в една връзка са като доброто вино – с времето любовта става само по-силна, по-вълнуваща и всеки ден е пълен със свежи и вълнуващи емоции.

Bright Side представя тайните на подобни двойки в списък с полезни съвети, които ще ви помогнат да внесете хармония във връзката си.

Бъдете себе си. Бъдете честни

Всички искаме да сме по-добри, отколкото сме в действителност. Опитваме се да прикрием грешките си и историите, които ни се иска да забравим. Но няма нужда да се стараете да бъдете перфектни. Бъдете себе си. Много от нас се крият зад маски и се страхуват да покажат  кои са в действителност. Първо, това е досадно. Второ, не води до искрени и прости взаимоотношения.

Искреността е важна. Не се страхувайте да покажете на партньора си какво чувствате. Това е най-близкият ви човек. Ако се тревожтие или нещо не е наред, просто го кажете. Никой не може да чете мислите ви. Първата стъпка към решението на проблема е да говорите за него.

Бъдете позитивни

Ведрите хора винаги носят щастие и положителни емоции. Всеки иска такива хора в живота си. Постоянното недоволство, оплакванията, заяжданията, непрестанното натякване водят до отрицателни емоции, убиват настроението и съсипват взаимоотношенията.

Останете позитивни и не оставяйте партньора си да се чувства зле. Бъдете оптимисти, защото, каквото и да се случва, не е от значение, след като имате един друг. Пошегувайте се с провалите си, посмейте се заедно, направете си изводи и продължете напред.

Бъдете внимателни и се подкрепяйте взаимно

Всеки има лоши дни, които убиват настроението и скапват самочувствието. Нека вашият партньор почувства вашата подкрепа. Покажете, че ви е грижа. Те е толкова трудно, а половинката ви ще се почувства много по-добре.

Обърнете внимание на желанията и нуждите на партньора си. Признайте, че любимият човек не е нито ваше отражение, нито ваша собственост. Уважавайте неговите нужди, независимо колко може да се различават от вашите.

Показвайте любовта си
 
Изключително важно е да напомняте на партньора си колко цените всичко, което той или тя прави за вас. Изразявайте благодарност дори за малките неща. Не приемайте нищо за даденост и казвайте на човека до вас, че цените всяко нещо във вашата връзка.

Показвайте на партньора си, че имате нужда от него. Не се колебайте да демонстрирате любовта и грижата си, защото това е от съществено значение за изграждане на силна и дълбока връзка между вас. Нека партньорът ви да усети колко специален е той или тя за вас – колкото може повече.

Дайте си пространство

Двама души не могат да бъдат заедно 24 часа в денонощието. Не заставайте между партньора си и неговите хобита и не се отказвайте от вашите. Влюбили сте се един в друг такива, каквито сте, с всички привични занимания и навици. Безсмислено е да правите жертви и никой няма да оцени това.

Вашият партньор няма нужда нито от жертви, нито от упреци. Просто бъдете щастливи заедно. Всеки може да внесе нови и вълнуващи неща във връзката ви, а не да разрушава това, което вече имате.

Уважавайте се взаимно

Важно е да уважавате мнението и решенията на любимия човек, дори ако не сте съгласни с тях. Уважавайте неговото семейство и приятели. Уважението създава доверие във връзката.

Не забравяйте колко е важно уважението, дори когато се карате. Често кавгите са последвани от обвинения. Внимавайте с думите. Не можете да върнете обидите назад – колкото и да съжалявате, острите думи ще оставят белег в сърцето на любимия човек.

Не допускайте ревността

Опитайте се да не ревнувате – това показва несигурност и страх от изоставяне. Няма нужда да подлудявате партньора си с ревност. Вашето недоверие наранява любимия човек. Така го тласкате към това, от което се страхувате.

А ако човекът до вас ревнува? Опитайте да го успокоите: направете всичко възможно да усети силна е любовта ви. Опитайте да се пошегувате, за да види колко абсурдни са тревогите му. Не позволявайте на ревността да съсипе връзката ви.

Не се опитвайте да промените другия

Обичайте се и се приемете такива, каквито сте. Приемете неговите или нейните особености и навици, защото те правят другия човек уникален. Безсмислено е да ви обиждат дребните недостатъци. Ако става дума за лош навик, освобождаването от който е наистина благотворно, тогава има смисъл да го обсъдите с партньора си, но без разправии.

Простете си недостатъците. Недейте да укорявате партньора си, а обърнете внимание на положителните му страни. Комплиментите винаги са добре дошли.

Създавайте спомени заедно

Нищо не може да ви сближи повече от спомените, които създавате заедно. Пътувания, уроци по танци, гмуркане, състезания – правете всичко, което ви се струва вълнуващо и забавно заедно по-често.

Изпълнете живота си със свежи и нови неща. Гледането на телевизия заедно едва ли би се превърнало в щастлив спомен за двамата.

Живейте като в приказка

Изненадвайте партньора си с хубави малки неща. Опитвайте се да внесете по нещо ново в отношенията си, колкото можете по-често.

Изненади, малки подаръци, ръкописни бележки, неочаквани романтични вечери – правете човека до вас щастлив и превърнете живота си в романтична приказка.

Прекарвайте време с любимия човек

Не се разсейвайте, когато прекарвата времето си с човека до себе си. Работата и всекидневните тревоги отнемат прекалено много време. Затова, когато сте заедно, изключете телевизора, оставете телефоните настрана и се насладете на специалните моменти.

Показвайте любовта си, когато сте далеч един от друг. Натовареният ви график не трябва да се превръща в бариера между вас – когато имате няколко свободни минути, просто му пишете нещо мило. Изобщо не е трудно.

Мечтайте заедно

Поставяйте си цели заедно. Мислете какво искате да постигнете след 5, 10 или 20 години. Не си поставяйте цели, които са базирани на общоприетото разбиране за щастие и успех. Важното е това, което прави само вас и любимия ви човек истински щастливи.