Когато става дума за апокалипсис и масови разрушения, не липсват подробности кога и как ще се случи това. Единственото общо между всички сценарии за края на света е, че не са се сбъдвали.

1. Краят на хилядолетието, 1000 г. В годините преди края  на Първото хилядолетие, стотици хора в християнска Европа тръпнат в очакване на Апокалипсиса и приемат всяко съвпадение, природно бедстве или странно небесно явление като поличба за края на дните. Твърди се, че преди настъпването на хилядната година хората масово раздавали богатствата си на бедните, сградите били оставени незавършени, нивите незасети, а разбойниците - пуснати на свобода. 

2. 1666 г. Комбинацията от хиляда години и "числото на Звяра" пораждала опасения сред хората доста преди годината да настъпи. Чумната епидемия през 1665 г. допринесла за мрачните предчувствия, а когато през 1666 г. Лондон бил обхванат от пожар, мнозина повярвали, че е настъпил Страшният съд.

3. 1806 г: Кокошката пророк от Лийдс
Кокошката започнала да снася яйца, на които било изписано "Христос идва". Новината за чудото се разпространила бързо. Много хора повярвали, че наближава Съдния ден, докато любопитен местен жител не видял как кокошката снася "пророческите яйца", а надписът на тях се появява с човешка намеса.

4. 1910 г: Халеевата комета. През 1881 било открито, че опашките на кометите съдържат смъртоносен газ, наречен цианоген. Интересът към това откритие нараснал с осъзнаването, че земята ще премине през опашката на Халеевата комета през 1910. "Ще бъде ли Земята окъпана в отровен газ?" пишат New York Times и други вестници, пораждайки масова паника. Здравомислещи учени обясняват, че няма опасност, но голяма част от хората се убеждават в това едва след преминаването на кометата.

5. 1997: Кометата Хейл Боп. С откриването на кометата през 1995 година идват и слуховете, че тя крие НЛО. В Калифорния е създадена група, наречена "Портите на Рая", която проповядва, че с кометата идва краят на света. При приближаването на кометата на 26 март 1997 39-ма души, последователи на култа, се самоубиват.

6. Нострадамус: Август 1999. Един от мистериозните стихове на популярния "пророк" гласи: "Година 1999, седмият месец, от небето ще дойде велик цар на ужаса." Достатъчно, за да всее ужас у хората, които вярват на писанията му.

7. 1 януари, 2000:  Проблемът Y2К. Реалният проблем с двуцифрените дати в компютърните системи бързо се разраства до опасението, че грешката в изчислението на датата ще блокира всички компютри и ще доведе до масов хаос. Регистриран е скок в продажбите на оръжия, а някои се готвят да живеят в бункери. Всъщност проблемът с датите е решен няколко години по-рано, а през 2000 г. настъпват незначителни разминавания.