Нестандартното мислене може да направи живота ви доста по-комфортен, като ви помогне да преодолеете голяма част от досадните проблеми в ежедневието си.

Например…

Ако закачите топка за тенис от тавана на гаража си на нивото на предното стъкло на автомобила, ще можете да паркирате много по-лесно. Веднъж щом я докоснете, ще знаете, че трябва да спрете.

Можете да изрежете гърлото на празна пластмасова бутилка и да го използвате за "затварянето" на вече отворени пакети със спагети или други подобни изделия.

Използвайте закачалка за дрехи (с щипки), за да закачите готварската си книга на нея, докато приготвяте вкусно ястие в кухнята.

Нямате с какво да подострите ножицата си? Просто изрежете малко алуминиево фолио с нея и веднага ще промените това.

Когато ковете пирон в стената, придържайте го с помощта на гребен, за да не се нараните без да искате.

Използвайте стара бутилка от кетчуп, когато искате да направите палачинки. С нейна помощ можете много по-лесно да изсипете правилното количество смес в тигана.

Използвайте магнитна лента, за да закачите инструментите си в килера.

Използвайте дъното на голяма пластмасова бутилка, за да разредите или смесите боя. Същевременно гърлото пък може да поставка за самата четка.

Имате стара подложка за книга / тетрадка? В такъв случай не е необходимо да купувате скъпи принадлежности за вашия таблет, които да изпълняват ролята на поставка.