Запознайте се с Нарвал - едно сладко пухкаво кученце, което като нищо може да бъде сбъркано с магически еднорог, защото разполага с опашка, израснала на челото.

И не, не маха с нея, когато е щастливо.

Mac’s Mission, лицензиран център за спасяване на бездомни кучета в Мисури, публикува тези невероятни снимки на малкото кученце. То е било изоставено заедно с друго, по-старо куче. Организацията се грижи най-вече за животинчета със специални нужди или такива с редки здравословни проблеми.

„Открихме го в провинциалната част на Мисури, където се изоставят страшно много кучета. Вече спасихме поне една дузина. Винаги са в ужасно състояние“, казват от Mac’s Mission пред IFLScience.

За щастие, този малък сладур вече е в безопасност и изглежда в невероятно добра форма. Екипът на Mac’s Mission е завел Нарвал на ветеринар, който е прегледал животинчето и е установил, че всичко му е наред. Открити са единствено глисти, но те се срещат често при изоставените кучета.

Ветеринарят е направил дори и рентгенова снимка на кученцето, за да се опита да разплете мистерията на тази негова уникална характеристика.Въпреки че естеството на този родилен дефект е неясно, допълнителната опашка не представлява здравословен риск за животинчето.

Опашката „изглежда не дразни Нарвал“, който блика от енергия, пишат от спасителния център във Facebook и добавят, че тя "не е свързана с нищо друго и няма друго приложение, освен че го прави НАЙ-ГОТИНОТО КУЧЕНЦЕ ВЪОБЩЕ.“

Нарвал все още не е обявен за осиновяване. Екипът ще го държи под наблюдение, докато не порасне и не заякне. Съдейки по коментарите в социалните мрежи обаче, той вече си е спечелил хиляди фенове.

Можете да научите повече за Mac's Mission на този линк.

А за финал, ето и едно супер сладко видео на Нарвал! <3

Gallery
Нарвал <3

Кученцето е кръстено на едноименния арктически зъбат кит, отделен заедно с белугата в семейство Monodontidae. Характерен за този вид китоподобни е дългият рог на мъжките, който всъщност представлява силно удължен горен ляв резец.

Снимка: Mac's Mission