Понякога е трудно да се мотивираме да станем от леглото, когато навън е сиво и скучно. Някъде, някое кътче от света обаче, блика от цветове.

И ние ще го споделим с вас.

Gallery
Ледникът Меденхол, Джуно, Аляска

Ледените пещери под ледника представляват магични сини светове. Ако искате да им се насладите обаче, трябва да побързате. Заради климатичните промени това място може и да не остане цяло за дълго. След като стотици години се е задържал почти непокътнат, този ледник, дълъг 20 км, се е смалил с 1.6 км от 1958 г. досега.

Снимка: Serhat Akin / Shutterstock

Gallery
Намакуаленд, Намбия

Намакуаленд е дом на редица видове цветя, които не могат да бъдат срещнати на друго място. През по-голямата част от годината районът е пуст, но през пролетта се облива в цветове.

Снимка: Grobler du Preez / Shutterstock

Gallery
Памуккале, Турция

На турски памуккале означава "памуковият замък". Името е вследствие на естествено белите камъни в района. Тук могат да бъдат открити и редица горещи извори, които привличат туристи от цял свят. Терасите, които виждате на снимката, са създадени от минерални залежи, образувани от горещата вода.

Снимка: muratart / Shutterstock

Gallery
Езерото Морейн, Албърта, Канада

Това езеро, в което се вливат ледникови води, е известно със своя специфичен син оттенък. Той се дължи на начина, по който светлината се отразява от минералните залежи. В комбинация със светлината от слънчевия залез над планините и гъстите зелени гори, това е едно място с наистина невероятна гледка.

Снимка: James Wheeler / Shutterstock

Gallery
Корнуол, Англия

Англия се слави с репутацията на мрачно и мокро място. Корнуол обаче избухва в цветове, когато макът разцъфне край Келтско море.

Снимка: Lukasz Pajor / Shutterstock

Gallery
Големият призматичен извор, САЩ

Този прелестен горещ извор в парка Йелоустоун се нарежда на първо място по големина в САЩ и на трето в света. Диаметърът­ му е около 91-92 м. а дълбочината около 50м. Изумително красиво обагрените му води дължат невероятните си цветове на различни видове бактерии, живеещи при различна температура в отделните части на водоема.

Снимка: Lorcel / Shutterstock

Gallery
Лалетата на Холандия

Холандия е известна на целия свят със своята продукция на лалета. Най-големите ферми за този тип цветя съдържат около 7 млн. растения.

Снимка: MarinaDa / Shutterstock

Gallery
Езерото Натрон, Танзания

То е плитко, солено, алкално езеро сред сухи и пусти терени в СевернаТанзания, достигащо до границата с Кения. Намира се между кратера Нгоронгоро и равнините на Серенгети на запад и Килиманджаро на изток. 

Снимка:  Bildagentur Zoonar GmbH / Shutterstock

Gallery
Червеният плаж в Панджин

Пясъкът е може би първото нещо, което изниква в съзнанието щом кажем плаж. Това обаче не се отнася за Червения плаж в близост до Панджин, Китай, който, наистина е червен и почти няма пясък. Този невероятен феномен се дължи на морския плевел Суеда, който прецъфтява в солената почва. Бурените започват да растат през април или май и тогава са в зелен цвят.

Снимка: HelloRF Zcool / Shutterstock

Gallery
Лавандуловите полета на България

В началото на лятото подбалканският път често прилича на Прованс. Затворете очи за миг и ще почувствате аромата на лавандулата.

Снимка: Milen Dobrev / Shutterstock

Gallery
Парк Хитсуджияма, Япония

Паркът край Фуджи разполага както с красиви цветя, така и с поразителен розов и бял мъх, който расте в полите на планината.

Снимка: jiratto / Shutterstock

Gallery
Езерото на петте цветя, Джужайго, Съчуан, Китай

Подобно на останалите езера в този материал, и това получава специфичния си цвят от минералните залежи. То приютява най-разнообразни животни. Често можете да видите и паднали дървета, пресичащи дъното на плиткото езеро.

Снимка: chuyuss / Shutterstock